fbpx

111medici-publimedia-shutte.jpg

Cazul falsului chirurg italian a generat o situație fără precedent în România. De curiozitate, medicii au început să verifice dacă sunt în deja celebra Bază Națională de date a Colegiului Medicilor. Surpriză! Sute de medici nu și-au regăsit numele.

Conform reglementărilor, medicii sunt acum într-o situație cel puțin bizară, neavând dreptul să profeseze, chiar dacă au toate documentele în regulă.

O echipă Digi24 a mers la Colegiul Medicilor din România pentru a cere explicaţii. Inclusiv directorul administrativ al instituţiei a recunoscut în faţa jurnaliştilor că sunt probleme cu baza de date.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Marius Lițu, director administrativ al CMR: Nici fratele meu, medic ortoped, nu figurează. Ăsta e un site, care poate să aibă întârzieri. Nu este documentul oficial de informare.

Dr. Gheorghe Borcean, președinte CRM: Baza este în formare. Toți aceea care au o problemă au pentru că operatorul de la județul respectiv nu a reușit să bifeze câmpurile toate așa cum trebuie să fie și le-a introdus pur și simplu ca număr. Fiecare medic care are problema asta să sesizeze, să ne scrie și noi dăm telefon la județ, e-mail, ca să-l introducă așa cum se află el real.

Forumurile de socializare folosite de medici sunt pline cu astfel de situaţii.

Potrivit site-ului Colegiului Medicilor din România, cadrele medicale care apar inactive în program, nu au dreptul să profeseze, pentru că se consideră că nu îndeplinesc toate condiţiile.

sursa digi24

111medici-publimedia-shutte.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg