fbpx

viorica_dancila_25924500.jpg

Așteptat încă de la finele lui 2018, proiectul de buget a fost în chinurile facerii până pe 8 februarie 2019. Ajustat, contestat, controversat, proiectul bugetului de stat va fi adoptat astăzi, deși nu fusese introdus pe ordinea de zi.

Proiectul nu apărea pe agenda şedinţei de la Palatul Victoria, convocată pentru ora 12:00, dar premierul Viorica Dăncilă a precizat că va fi introdus pe ordinea de zi suplimentară.

În ultima săptămână, alocarea banilor a provocat numeroase discuţii. Primarii marilor oraşe susţin că vor rămâne fără fonduri pentru dezvoltare. UDMR a cerut, de asemenea, mai mulţi bani pentru administraţiile locale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Până şi ALDE ar fi avut obiecţii care au dus la negocieri purtate în biroul lui Liviu Dragnea. Tot în şedinţa de astăzi a Guvernului ar urma să fie rediscutate unele prevederi ale Ordonanţei lăcomiei.

„Astăzi adoptăm proiectul de buget pentru anul 2019. Acesta a fost dezbătut de toate părţile relevante, iar pilonii principali sunt sănătate, educaţie, investiţii publice”, a declarat Dăncilă. 

„Am luat în calcul alocări bugetare care vor onora obligațiile asumate de România în fața partenerilor externi, cum ar fi 2% pentru apărare, ceea ce asigură respectarea angajamentelor asumate de România în relația cu partenerii NATO și sumele necesare organziării acțiunilor președintiei României la Consiliul UE”, a mai spus premierul.

sursa digi24

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg