fbpx

130306_milk_glass_2_67356200.jpg

Peste 40% dintre cofetăriile, restaurantele sau patiseriile controlate de Ministerul Agriculturii şi Protecţia Consumatorilor foloseau grăsimi hidrogenate, în loc de produse din lapte. 

Din păcate, în ciuda sancţiunilor aplicate anul trecut, au fost găsite în continuare nereguli importante în ce priveşte componenţa laptelui şi a produselor lactate, aspcete care nu se regăsesc pe etichetele produselor. Controale masive în Capitală şi în ţară în ce priveşte laptele comercializat dar şi produsele lactate.

Este vorba de o reluare a controalelor făcute în 2018 pentru a evalua utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ca urmare, reprezentanţii Ministerului Agriculturii și Protecţiei Consumatorilor au dat amenzi de peste 650 de mii de lei. Din cele 180 de uniţăţi verificate, patiserii, cofetării, pizzerii, 73 au fost depistate ca folosind în procesul de fabricație specialități pe bază de grăsimi hidrogenate. 

Au fost depistate și alte abateri precum comercializarea așa-zisei "Specialitate Bulgaria" drept, Telemea de Bivoliță, Telemea de Capră și Telemea de Vacă, la prețuri cuprinse între 8,5 lei și 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe lângă faptul că afectează imaginea producției autohtone, autentice și sănătoase, reprezintă practic și o sfidare a consumatorilor.

sursa: realitatea.net

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg