proteste-sindicaliști.jpg

Polițiștii, lucrătorii de penitenciare și rezerviștilor militari protestează joi în fața sediului Ministerului Administrației și Internelor și, începând cu ora 12.00, la sediul Ministerului Justiției împotriva inechităților salariale și a discriminării pensionarilor militari. La acțiune participă și reprezentanții sindicatelor pe ramură de la Prahova.

„La această oră participă aproximativ 500 de persoane la protest, din mai multe județe, inclusiv din Prahova, dar și de din alte județe, iar alte 500 de persoane sunt încă pe drum”, a precizat pentru Observatorulph.ro Dumitru Coarnă, președinte Federația Sindicatelor Naționale ale Poliţiștilor și Personalului Contractual din România.

„Cerem condiții de lucru mai bune și o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate și încetarea discriminării pensionarilor militari. În cazul în care guvernanții nu vor răspunde pozitiv solicitărilor noastre acțiunile de protest vor continua pe termen nelimitat”, se arată într-un comunicat de presă semnat de federațiile sindicale care participă la protest.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit protestatarilor, „salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) și care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate”

La acțiunile de protest organizate de către Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor și Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională sunt invitați să participe toți angajații și rezerviștii din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

proteste-bucuresti-penitenciare-politie.jpg

proteste-bucuresti.jpg

foto-proteste.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg