fbpx

OGRlZjkwOTY2OThkMTA4OTkyMjU3YWRkMjVjYzcxMA==.thumb.jpg

Un italian cu doar 8 clase absolvite s-a dat drept medic în România și a reușit să facă zeci de operații. Bărbatul a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare.

Bărbatul din Italia are doar opt clase absolvite și în România să dădea chirurg plastic. În țara lui, Matthew Mode (Matteo Politi - numele real) a fost condamnat pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic și a pretins că este cardiolog.

El a susținut chiar că a absolvit prestigioasa Johns Hopkins University School of Medicine din SUA, când în realitate ultima meserie documentată este cea de valet de parcare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În România a venit în urmă cu un an și chiar a operat pacienți la mai multe spitale. Din fericire, niciun pacient nu a murit.

Bărbatul nu intra în sala de operație singur, așa s-a descoperit că este un chirurg fals. Asistentele au observat că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător.

A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.

Bărbatul a păcălit un spital spunând că a luat avizul de la Ministerul Sănătății și că îl va aduce și pe cel de la Colegiul Medicilor, care nu ar fi fost eliberat pentru că e aglomerație. 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avut marți dimineață o primă reacție despre italianul cu 8 clase care a făcut operații în mai multe spitale private din România: "Am aflat din presă despre caz. Nu a adus toate documentele. Ministerul Sănătății a analizat documentele pe care le-a adus, de fapt nu le-a adus personal. A avut o împuternicire. Și pentru că nu avea toate documentele nu a primit avizul, adică echivalarea diplomei. Sunt și alte țări care s-au confruntat cu astfel de probleme. Și sistemul public și sistemul privat trebuie să aibă aceleași reguli. Da, a operat în clinici private cu o parafă. Dar parafa nu este de ajuns. Documentele pe care trebuie să le prezinți la angajare sunt identice."

Sursa: digi24, Libertatea

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg