ecaterina-andronescu-vrea-sa-renunte-la-manualul-unic-2.jpg

Ecaterina Andronescu este ministrul care ce visează noaptea, enunță ziua. Nu toate schimbările propuse se și produc, dar toate au un numitor comun: provoacă bulversarea cadrelor didactice, a elevilor și a părinților. Nu este însă singura care vrea schimbări. Și liberalii au propus reintroducerea examenelor de admitere la liceu și facultate.

Ecaterina Andronescu: ”Anul acesta toate evaluările se vor da exact aşa cum au fost anunţate la începutul anului”. „Nu putem să schimbăm nicio regulă a jocului în timpul jocului”

Totuși, noua lege a Educației va aduce modificări majore. Una dintre ele privește evaluarea din clasa a IV-a:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Uitându-mă la rezultate am pus întrebare: Care sunt cauzele pentru care ajungem cu elevii noştri în clasa a a VIII-a şi, la evalure, constatăm că nu ştiu să calculeze, că nu ştiu să citească, că nu ştiu să scrie?Ceea ce este, fără îndoială, inacceptabil.

Întorcându-ne, aşa, pe firul propriei istorii şcolare aş spune că nu trebuie să termine clasa a a IV-a nici un copil care nu ştie să scrie şi să citească. În sensul că învăţătoarea să se preocupe de acest lucru. Învăţătoarea, profesorul. Profesorii nu vor fi trași la răspundere pentru rezultatele slabe ale elevilor”, a declarat ministrul Educației la a3.

Și liberalii au propus reintroducerea examenelor de admitere la liceu și facultate.

„Pentru începutul noii sesiuni parlamentare, PNL lansează în dezbatere publică - pentru ca ulterior să depună iniţiative legislative - următoarele proiecte: modificarea Legii educaţiei naţionale, astfel încât să fie reintrodus examenul la finalul clasei a VIII-a pentru intrarea la liceu şi examenul de admitere la facultate.

De asemenea, PNL propune dublarea numărului de consilieri şcolari, astfel încât şcolile să poată să asigure prin consilieri îndrumarea copiiilor pentru cel mai bun traseu educaţional. Tot pe educaţie, PNL va depune o iniţiativă legislativă pentru ca fiecare şcoală să beneficieze de cabinet medical dotat şi cu asigurarea personalului de specialitate”, a declarat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

Liberalii susțin că sistemul are nevoie de modificări esențiale, în condițiile în care România a devenit o fabrică de diplome de studii, fără acoperire în nivelul de cunoștințe acumulate.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg