fbpx

maria-culescu.jpg

Maria Culescu a înființat Asociația M.A.M.E. acum 10 ani. Venea după cea mai grea perioadă din viața ei de până atunci. Trăise tot calvarul bolnavului de cancer. După ce la Spitalul Fundeni i se spusese că nu mai au ce să facă pentru ea, a plecat la o clinică în străinătate pentru a beneficia de servicii medicale performante. Era șansa ei la viață. Acolo a urmat un protocol de radioterapie cyberknife, care nu era disponibil în România. Atunci a reușit să învingă boala și a dorit să ajute și alți bolnavi din România care luptă cu cumplita maladie.

Recent Maria Culescu a aflat că boala sa a recidivat. Este o formă incipientă, a făcut deja un tratament și perspectivele sunt optimiste.

„În primii trei ani de existență ai asociației am dorit să sprijin sistemul medical din România. Trecusem pe acolo și văzusem lipsurile foarte mari cu care se confruntă. Se întâmpla acum 10 ani. Apreciam că avem profesioniști desăvârșiți în România, dar care erau legați de mâini, din cauza lipsurilor în domeniul aparaturii”, rememorează Maria Culescu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Împreună cu cei pe care încerca să îi strângă în jurul ei a vrut să ajute la îmbunătățirea condițiilor în care sunt tratați micii pacienți din Spitalul Fundeni. Și nu numai ei.

La început ideea nu a fost privită cu încredere de toți apropiații ei. Nu a avut parte de încurajări din toate părțile. Dimpotrivă.

„Au fost persoane care îmi spuneau: «Te crezi Andreea Marin, să faci tu ceva? Eșți un simplu om, nu te va băga nimeni în seamă» ”, spune fondatoarea Asociației M.A.M.E..

A perseverat, iar satisfacțiile nu au întârziat să apară.

A renovat, prin organizația neguvernamentală pe care a înființat-o, secția de pediatrie a Spitalului Fundeni, a donat aparatură medicală performantă. Cel mai performant ecograf care există acum în spital e donat de Asociația M.A.M.E.. De el beneficiază anual peste 10.000 de pacienți, fie că sunt adulți sau copii, internați sau în ambulatoriu. A reamenajat locul de joacă din curtea spitalului, a donat monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale, a pictat cu voluntarii pereții, a dus televizoare plate, să aibă copiii desene animate. Trei ani a făcut tot ce a putut în sprijinul medicilor și cadrelor medicale care se ocupă de copii în Spitalul Fundeni, din dorința de a îmbunătăți conditiile în care pacienții sunt tratați, diagnosticați și stau internați.

Citește continuarea pe republica.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg