fbpx

facebook salvamontromania.jpg

După o noapte întreagă de căutări, salvamontiștii au ajuns la locul accidentului, în cursul dimineții! Au găsit 3 turiști, nu doi, așa cum arătau informațiile inițiale. Unul dintre ei era mort când a fost descoperit de salvatorii montani. Ceilalți doi au supraviețuit căderii masive de zăpadă dar sunt răniți. Salvamontiștii le-au acordat primul ajutor și au pus la punct pregătirile pentru aducerea lor la baza muntelui și recuperarea trupului bărbatului decedat.

Pe munte există risc crescut de avalanșe! Multe dintre forțele de intervenție s-au retras.

Pînă la pornirea spre baza muntelui, salvatorii montani evaluează riscurile din zonă și stabilesc – cea mai singură rută de coborâre. În Masivul Călimani se pot produce noi avalanșe, în orice moment.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Singurii care continuă acțiunea de recuperare sunt salvatorii montani din Mures și Harghita. Toți, ceilalți, s-au retras.

'' Desfășurare de forțe și expunere inutilă la riscuri a zeci de oameni civili și militari care nu înteleg că, în astfel de situații nu au pregatirea și dotarea necesară și că, iarna, în munte nu se merge cu masina 4x4 , cu un ATV șenilat sau cu oameni fără experiență si că, indiferent cât ai vrea sa fii de folos, în fata naturii, în astfel de situații, nu ai nici o șansă dacă nu ai o pregătire și dotare specifică! '' au transmis reprezentanții Salvamont.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg