fbpx

concediu_medical.jpg

Consiliul Concurenței a sancţionat Societatea Naţională de Medicina Familiei, Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie şi unele asociaţii afiliate. Asta deoarece medicii de familie s-ar fi înţeles asupra tarifelor pentru documentele sau investigaţiile la cerere, nedecontate de casele de asigurări.

Potrivit Știrilor Pro TV, medicii de familie au practicat în perioada 2010-2017 aceleași tarife, precum o adeverință - 10 lei, consultația -50 de lei, scrisoare medicală - 15 lei sau ecografie-50 de lei.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței: ”În loc să rămână loc pentru concurență, ei s-au înţeles şi au stabilit un singur preţ. Au fost şedinţe ale forurilor lor şi procese verbale în care stabileau pentru prestaţiile respective. În unele cazuri erau preţuri minime şi în altele preţuri fixe. Iar aceste practici sunt ilegale.”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reprezentanţii Federaţiei patronatelor recunosc că au greşit însă spun că au avut loc doar discuţii, nu au fost luate decizii care să li se impună medicilor.

”Noi vorbeam cum să stabilim cel mai mic preţ, spre binele pacientului. Au fost discuţii colocviale dar am înţeles că astfel de discuţii nu pot avea loc”, a spus președintele Federației.

Odată cu acest raport, Consiliul Concurenţei a făcut şi o recomandare Ministerului Sănătăţii: să renunţe la numărul minim de pacienţi pe care un medic de famile trebuie să îl aibă. În felul acesta, spun ei, ar putea intra pe piaţă şi medicii tineri în condiţiile în care acum, în multe zone, pacienţii au acces la 1 sau 2 medici.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg