fbpx

515758675465377458591877461217766431784960n-1.jpg

Libertatea publică astăzi un amplu material despre publicitatea mincinoasă la suplimente alimentare descrise ca având efecte miraculoase în tratarea cancerului sau în estetică.

„Doctorul” Andrei Dumitrescu promovează în presa și pe site-urile din România GrowUltra, un ulei care pretinde că te ajută să-ți crească părul în 48 de ore! Libertatea a descoperit că „doctorul” Andrei Dumitrescu din România apare drept „clientul” Marek pe un site nemțesc, drept jurist în Polonia și drept „specialistul”Dave Simon pe un site de mobilă la comandă din Australia!

De fapt, „doctorul” e un personaj inventat de compania poloneză de internet Intredo, care a cumpărat cu 9 dolari o poză din siteul de imagini 123rf.com și a creat o persoană falsă, pentru o reclamă falsă! Cum s-a ajuns ca statul român să neglijeze sănătatea cetățenilor săi?

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Unele legi sunt confuze, dar chiar și pe cele clare Ministerul Sănătății le interpretează în sens comod pentru funcționarii săi. De pildă, Ordinul 1069 din 2017 obligă Ministerul Sănătății să avizeze publicitatea pe suplimente alimentare. „Publicitatea suplimentelor alimentare este permisă numai după avizarea conţinutului materialului publicitar de către Autoritatea de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice şi nu poate face referiri la tratamente, prevenţie, afecţiuni”.

Dar, conform răspunsului oferit pentru Libertatea, ministerul condus de Sorina Pintea interpretează legea ca și cum firmele dispun dacă să-și dea publicitatea la avizat! De aici rezultă foarte puțină publicitate verificată, așa cum recunoaște oficial chiar Ministerul Sănătății: „În anul 2017, au fost 29 de solicitări avizare de materiale publicitare, în 2018, au fost 25 de solicitări”.

Asta în condițiile în care, în România, există 21.000 de mărci de suplimente alimentare și 1.000 de produse noi se adaugă pe piață în fiecare an! 

Citeşte întreaga ştire: Medici inventați cu 9 dolari în reclamele pentru produse ce promit vindecare miraculoasă! Din 1.000 de suplimente alimentare care intră anual pe piață, Ministerul Sănătății a verificat publicitatea a doar 25!

Citește integral o investigație semnată de Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan pe libertatea.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg