img (6).jpg

Ministerul Sănătăţii a comandat 30.000 de doze suplimentare de vaccin antigripal care vor fi distribuite în întreaga ţară, începând de astăzi, la Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care au solicitat suplimentarea. Decizia a venit după ce Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, astăzi, epidemie de gripă în România.

Sorina Pintea a precizat că dozele de vaccin care nu sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii pot fi achiziţionate din farmaciile cu circuit deschis, care sunt societăţi comerciale.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor. Aceasta se derulează în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire: personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani,  persoane cu boli cronice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi și gravide.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit specialiştilor, vaccinul antigripal tetravalent este mult mai eficient în cazul gripei faţă de cel trivalent, însă preţul este mai mare, aproximativ 40 de lei, în comparație cu cel trivalent care costă între 20 și 23 de lei

sursa: observator.tv

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg