fbpx

img (3).jpg

Poliţiştii care prestează muncă suplimentară în perioada 2019 – 2021 vor beneficia, potrivit unui act normativ al Guvernului, de o majorare cu 75% a salariului cuvenit. Această decizie se aplică doar în cazul în care nu este posibilă compensarea cu timp liber a muncii suplimentare. 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ ce stabileşte toate regulile pentru acordarea acestor bani. Condiţiile în care angajaţii MAI pot beneficia de majorările salariale pentru munca suplimentară se regăsesc în Proiectul de ordin MAI privind condiţiile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară prestată de personalul cu statut special, precum şi activităţile deosebite cu caracter.

Documentul a fost pus recent în dezbatere publică pe website-ul MAI şi are nevoie, pentru a se putea aplica, de aprobarea ministrului de interne şi de publicarea în Monitorul Oficial, anunţă avocatnet.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru a putea beneficia de majorarea salarială, poliţiştii care prestează muncă suplimentară trebuie să se asigure că îndeplinesc anumite condiţii.

Poliţiştii pot primi bani în plus la salariu doar în cazul în care nu s-au putut oferi, în următoarele 60 de zile de la prestarea acelor ore suplimentare, ore libere plătite. Proiectul de ordin nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să primească aprobarea ministrului de interne şi să fie publicat în Monitorul Oficial.

citește mai multe pe avocatnet.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg