fbpx

gripa-in-scoli-1_eab22.jpg

Astăzi a fost declarată oficial epidemie de gripă în România. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține că suspendarea cursurilor în şcoli este decisă de inspectoratele şcolare împreună cu Direcțiile de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat oficial epidemie de gripă în România miercuri dimineață, după ce s-au înregistrat aproape 60 de decese și mii de îmbolnăviri, opt victime fiind din Prahova.

Ministrul Educației susține că nu se pune problema închiderii școlilor decât în situații speciale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

"Mă așteptam la un absenteism mai mare, ieri am avut 500 și ceva de cazuri de absenteism la școlile din România, din două milioane de elevi, dar nu aș vrea să se considere că trebuie să trecem cu ușurință peste această situație. Acolo unde este cazul copiii pleacă acasă, viața lor este cea mai importantă. Inspectorul școlar general de la București a dispus ca în toate școlile să avem apă și săpun, cred că e responsabilitatea directorilor de școală, a profesorilor. Este responsabilitatea fiecărei școli.

Rugămintea noastră se adresează în primul rând părinților. Daca este sănătos, copilul se duce la școală, dacă nu, merge la doctor, apoi ne asigurăm ca în fiecare școală se face triajul. Și îi mulțumesc ministrului Sănătăţii și Direcțieisanitare care au trimis doctori și asistenți medicali pentru această etapă a triajului.

Rămân la școală copiii sănătoși, igiena intimă este primul lucru pe care îi învață părinții și profesorii la școală, pentru că este important să înveți să ai grijă de tine", a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, la Digi24.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg