fbpx

gripa-scoli.jpg

După două săptămâni cu caracter epidemic, în care numărul cazurilor de gripă a crescut de la o zi la alta, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că a fost declarată epidemie de gripă, la nivel național.

Oficialii din Ministerul Sănătății au anunțat că s-a dispus refacerea stocurilor de vaccinuri și că se mențin o serie de măsuri la nivelul spitalelor.

Chiar dacă la nivel național a fost declarată epidemie de gripă, cursurile școlare vor fi suspendate numai acolo unde sunt îndeplinite două condiții. Fie este vorba de apariția a trei cazuri de gripă în aceeași clasă, fie numărul absențelor ca urmare a îmbolnăvirii cu gripă este de peste 20%.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prahova se află și ea pe lista județelor cu un număr crescut de decese din cauza gripei. Asta după ce numărul deceselor înregistrate în Prahova din cauza gripei în acest sezon a ajuns la opt, după ce alți doi pacienți au murit, ieri, la spitalul județean de urgență din Ploiești.

Situația este una destul de îngrijorătoare și la nivelul municipiului Ploiești, unde de abia în ultimele zile au început să fie raportate cazurile de gripă la nivelul unităților de învățământ. Astfel, dacă vineri se știa numai de patru cazuri de gripă la două creșe și o grădiniță din municipiu, ieri, autoritățile locale au fost informate cu privire la faptul că sunt înregistrate câteva zeci de cazuri la nivelul unităților de învățământ.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg