fbpx

rares-6-620x349.jpg

Colegii unui elev olimpic din Vaslui, diagnosticat cu cancer osos în formă galopantă, au reușit să strângă 80.000 de euro pentru salvarea vieții adolescentului.  

Elev în clasa a XI-a la Liceul Emil Racoviță Vaslui, Rareș Nicolae este olimpic național la limba franceză, unde a obținut diverse premii. Din păcate, la începutul acestei ierni, a fost diagnosticat cu cancer osos. 

În urma unei investigații RMN, a fost descoperită o tumoare la genunchi, iar în urma biopsiei a venit și confirmarea. Rareș a fost nevoit să renunțe la cursuri și a început chimioterapia la Institutul de Oncologie din Iași. Până acum, a făcut două ședințe, iar la mijlocul acestei săptămâni o va face și pe a treia. În total, vor fi șase ședințe. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Încă din prima zi de la reluarea cursurilor, colegii lui Rareș au declanșat o campanie umanitară pentru strângerea fondurilor necesare unei intervenții chirurgicale în străinătate, care costă 80.000 de euro. Deși la început suma părea aproape imposibil de strâns, în mai puțin de două săptămâni, aceștia au reușit să adune toți banii.

Banii s-au strâns la școli din Vaslui și Negrești, prin intermediul unor agenți economici care au pus cutii pentru donații în magazine, din donații în biserici, dar și în urma unor spectacole caritabile sau prin conturi deschise pe Facebook.

În liceul unde învață Rareș, elevii au vândut în școală prăjiturile făcute acasă de părinți, au scos la licitație obiecte cum ar fi tricouri cu semnăturile unor jucători importanți de fotbal sau de handbal. 

rares-diaconu-0-620x465.jpg

sursa: Libertatea.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg