fbpx

trafic-blocat-dj-713.jpg

IPJ Dâmbovița a anunțat, joi, că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, DJ 713, care face legătura cu Prahova, rămâne închis circulației. Anunțul vine la scurt timp după ce administratorul drumului susținea că pe tronsonul care tranzitează județul Dâmbovița se poate circula. Anunțul Poliției vine la pachet și cu o atenționare pentru conducătorii auto care riscă să fie amendați dacă se încumetă să circule pe faimosul Transbucegi.

„Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, respectiv risc crescut de avalanșe, cât și avertizările meteo, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, menține închisă circulația pe drumul județean 713 între km 6-16, pe o perioadă nedeterminată”, a anunțat IPJ Dâmbovița.

Totodată, Poliția a atras atenția conducătorilor auto că le este interzisă deplasarea pe acest sector de drum având în vedere riscul mare de producere a avalanșelor în Munții Făgăraș și Bucegi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Conform prevederilor art. 5 din O.U.G 195/2002, în cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum și a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravențional, civil sau penal, în condițiile legii. Totodată, orice măsură de restricție a circulației pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul poliției rutiere. În cazuri temeinic justificate, poliția rutieră poate dispune, fără acordul administratorului drumului public, măsuri temporare de restricție a circulației pe drumurile publice. De asemenea, măsurile dispuse de către Serviciul Rutier i-au fost aduse la cunoștință administratorului drumului județean 713”, a mai precizat IPJ Dâmbovița.

Potrivit Poliției, Consiliul Județean a înștiințat Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița cu privire la redeschiderea drumului, însă nu a primit avizul politiei rutiere, motiv pentru care unitatea, prin conducătorul instituției, riscă să fie sancționată contravențional conform prevederilor legale.

„Conducătorii auto care circulă pe un sector de drum pe care accesul le este interzis riscă să fie sancționați contravențional cu amenda de la 2 până la 3 puncte si cu 2 puncte penalizare”, a precizat IPJ Dâmbovița.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben în zona de munte a județului Dâmbovița, respectiv în Munții Bucegi și Făgăraș, de intensificări temporare ale vântului, ninsoare viscolită și de risc crescut de avalanșe.

DJ 213 a fost modernizat în baza unui parteneriat între Consiliul Județean Prahova și Consiliului Județean Dâmbovița în urmă cu mai mulți ani, însă de abia în 2018 a fost deschis circulației.

Anul trecut, reprezentanții Consiliului Județean Prahova au anunțat că deszăpezirea drumului, pe raza celor două județe, se va realiza tot în baza unui parteneriat, urmând ca de deszăpezirea efectivă să se ocupe colegii de la Dâmbovița.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg