fbpx

img (1).jpg

Silviu Avădanei, unul dintre cei șapte tineri din Văleni care au abuzat o fată până la leșin, în noiembrie 2014, a fost eliberat cu 5 ani mai devreme în baza recursului compensatoriu.

Silviu Avădanei este al patrulea membru al grupului de la Văleni, eliberat după ce a făcut mai puţin de jumătate din pedeapsă, el fiind încarcerat în august 2015.

Beneficiind de prevederile legii recursului compensatoriu, tânărul de 25 de ani a fost eliberat, în baza unei decizii a Judecătoriei Vaslui, după doar trei ani de detenţie, deşi mai avea de executat cinci, cu posibilitate de eliberare în 2022.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Avădanei a fost condamnat la opt ani de închisoare, deoarece nu și-a recunoscut fapta. Alți trei tineri, condamnați la pedepse mai mici, după ce și-au recunoscut fapta, au fost și ei eliberați condiționat în iunie 2018, ei câștigând peste 200 de zile de libertate fiecare urmare a aplicării recursul comensatoriu. 

Este vorba de Ioan Surleac, inculpatul care a primit pedeapsa cea mai mică (6 de închisoare), și Alin Rotaru şi Bogdan Boicu (condamnaţi la 6 ani şi 4 luni, respectiv 6 ani şi 6 luni).

Aceștia au câştigat zile de libertate în baza recursului compensatoriu, urmare a condiţiilor grele de detenţie invocate. Iniţial, cei şapte tineri au fost încarceraţi la Penitenciarul Iaşi, unde au executat pedepsele în regim închis. Acolo s-au plâns de condiţiile grele de detenţie. Pentru fiecare 30 de zile petrecute în condiţii precare, deţinuţilor, potrivit legii, li s-au acordat 6 zile ca fiind executate. 

citește mai multe pe libertatea.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg