fbpx

Tudorel-Toader-ministrul-justitiei.jpg

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toder, s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a-i prezenta rezultatele evaluării consecinţelor legii privind recursul compensatoriu şi posibilele soluţii de urmat.

"Soluțiile vor fi prezentate, poate și adoptate săptămâna următoare. Va fi o Ordonanță de Urgență de modificare a legii", a declarat, marți, pentru HotNews.ro, Tudorel Toader. 

Efectele negative ale recursului compensatoriu au venit în special din segmentul eliberării deținuților care aveau antecedente cu fapte comise cu violență.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reacția vehementă a opiniei publice l-a determinat pe ministrul Justiției să ia rapid în calcul modificarea acestei legi, printr-o OUG, astfel încât să fie mult mai restrictive condițiile punerii în libertate și să nu-i mai vizeze pe cei care au creat deja probleme, a căror rată de recidivă este de peste 80%.

Actuala opoziție, chiar dacă a votat legea inițiată de tehnocrați, modificată ulterior de PSD, atacă și ea vehement, însă deocamdată nimeni nu a avut decența să își asume partea de vină. Cert este că, la momentul actual, toți cei care au posibilitatea să îndrepte situația sunt de acord că modificările sunt necesare în regim de urgență.

Rămâne de văzut, în mod concret, ceea ce va propune Tudorel Toder. 

Tudorel-Toader-ministrul-justitiei.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg