fbpx

caini-in-garsoniera-mare.jpg

Proprietarul adăpostului de câini din Braşov a fost identificat de poliţişti aseară şi dus la audieri. El este acuzat de cruzime faţă de animale, după ce a ţinut zeci de câini în condiţii greu de descris şi i-a înfometat luni de zile, deşi stăpânii lor îi trimiteau bani ca să îi îngrijească.

Rând pe rând, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit aproximativ 70 de animale moarte: câini şi pisici. Unele muriseră de curând, altele erau în stare avansată de putrefacţie. Au găsit chiar schelete sau oseminte depozitate în saci de gunoi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Animalele au fost ţinute într-un adevărat lagăr de exterminare şi condamnate la moarte prin înfometare. Culmea este că într-o magazie exista hrana necesară. Doar 17 câini au rezistat în infernul din adăpost. Trei dintre ei sunt, însă, în stare gravă.

Animalele care au supravieţuit au fost luate în grijă de voluntari de la asociaţiile de protecţie.

Proprietarii sunt, în mare parte, plecaţi în străinătate, însă trimiteau în fiecare lună bani pentru hrana patrupedelor. Nu ştiau însă că administratorul le lăsase de izbelişte. Iar adăpostul funcţiona fără autorizaţie.

La un moment dat, însă, stăpânii animalelor nu au mai putut să ia legătura cu administratorul. Aşa au fost sesizate asociaţiile de protecţie a animalelor. Acestea au anunţat, la rândul lor, poliţia, iar pe fir a intrat şi Direcţia Sanitar Veterinară din Braşov. 

Individul va fi cercetat pentru cruzime faţă de animale. Şi-ar fi lăsat să moară de foame chiar şi propriul câine. Se pare că dormea chiar într-o cameră din interiorul adăpostului, printre cadavre.

sursa: agerpres.ro, libertatea.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg