fbpx

curs_ingrijitor_batrani_la_domicilu.jpg

Angajații care au în grijă un bătrân pot lucra part-time, dar cu un salariu întreg. Concret, suma pentru jumătatea de normă va fi plătită de angajator, iar diferența până la norma întreagă va veni de la autoritățile locale, pentru cei care în familie devin asistenți personali. 

De această facilitate se pot bucura doar angajații care lucrează în baza unui contract individual de muncă, scrie avocatnet.ro.

Angajatorul celui care are grijă de o persoană în vârstă dependentă din familie trebuie să își dea acordul pentru a modifica durata normală a timpului de muncă. 

Chiar dacă lucrează jumătate din timpul de muncă al colegilor săi, angajatul care este și asistent personal beneficiază de toate celelalte drepturi prevăzute de legislație ca și cei cu normă întreagă. Spre exemplu, și cei care lucrează jumătate de normă au dreptul la concediu de odihnă de 20 de zile pe an. 

Angajații care vor să beneficieze de această prevedere legală trebuie să depună cerere la serviciul de asistență socială din cadrul primăriei pe raza căreia domiciliază.

Ulterior, angajații primăriei vor face o anchetă socială, alături de un medic specialist, pentru a vedea dacă solicitarea se aprobă.

citește mai multe pe avocatnet.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg