fbpx

iccj.jpg

Nume grele, precum Hrebenciuc, Ponta, Ghiță așteaptă noi termene, deși luni, 14.01, ar fi trebuit să se deruleze noi etape procesuale.

Toate procesele judecate de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte au fost întrerupte.

Este o decizie anunțată în sala de judecată de la ÎCCJ. Completul de 5 judecători 1, tras la sorți anul trecut în decembrie și care are pe rol o serie de cauze importante, a decis să sesizeze secțiile unite ale instanței supreme în legătură cu decizia CSM de anul trecut prin care s-a stabilit că acele completuri formate la jumătatea lunii decembrie își păstrează dosarele care le-au fost repartizate, iar cauzele nu vor fi repartizate din nou aleatoriu la completurile trase din nou la sorți la începutul acestui an, așa cum era practica obișnuită la instanța supremă, dacă nu era începută propriu-zis judecarea cauzelor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Decizia sesizării secțiilor unite a fost luată pentru că s-a ajuns la o schimbare a jurisprudenței ÎCCJ, după cum a anunțat președintele de complet în sala de judecată.

Drept urmare s-a dispus întreruperea cauzei respective, un dosar mai vechi, în care este implicat un fost parlamentar. În toate celelalte dosare, termenele de judecată au fost amânate în așteptarea unei decizii a secțiilor unite.

sursa digi24

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg