fbpx

gripa spital sursa A1.ro.jpg

Oficialii din Sănătate recunosc că virusul gripal se extinde, de la o zi la alta. Peste 105 cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului. Deși susține că nu se poate vorbi despre o epidemie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu exclude varianta ca numărul îmbolnăvirilor de gripă să crească semnificativ. Reamintim că un prahovean de 69 de ani a murit de gripă (detalii AICI)

Specialiștii avertizează să nu ne tratăm acasă, după ureche! Ministrul SănătățiiSingura metodă de protecție, vaccinarea!  

Medicii spun că, încă mai avem timp să ne vaccinăm. Perioada de formare a anticorpilor este însă de două-trei săptămâni de la administrarea serului.

În septembrie, anul trecut, Ministerul Sănătăţii a distribuit un milion 300 de mii de doze de vaccinuri în cabinetele medicale din toată țara. Mai sunt o sută de mii de doze disponibile, de care beneficială, în special –  copiii, femeile însărcinate, vârstnicii și bolnavii cronic.

„Există posibilitatea majorării numărului de doze, mai avem o sută de mii de doze, avem un acord cadru până-n luna noiembrie, deci dacă există cereri putem asigura necesarul de vaccin", a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Iar cei care vor să se vaccineze împotriva gripei dar nu mai găsesesc serul la cabinetele medicilor de familie și-l pot cumpăra din farmacii.

129 de români au murit de gripă, anul trecut.

Numărul cazurilor de gripă crește de la o zi la alta, și îngrijorător,  de la un an la altul. În sezonul rece 2017 – 2018, au fost înregistrare 129 de decese din cauza gripei şi peste 1.700 de îmbolnăviri. În ultima săptămână a anului trecut, Centrul de Combatere și Control al Bolilor Transmisibile a confirmat 703 cazuri de gripă, faţă de - doar 30, din aceeaşi perioadă a lui 2017.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg