fbpx

gripa spital sursa A1.ro.jpg

Oficialii din Sănătate recunosc că virusul gripal se extinde, de la o zi la alta. Peste 105 cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului. Deși susține că nu se poate vorbi despre o epidemie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu exclude varianta ca numărul îmbolnăvirilor de gripă să crească semnificativ. Reamintim că un prahovean de 69 de ani a murit de gripă (detalii AICI)

Specialiștii avertizează să nu ne tratăm acasă, după ureche! Ministrul SănătățiiSingura metodă de protecție, vaccinarea!  

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Medicii spun că, încă mai avem timp să ne vaccinăm. Perioada de formare a anticorpilor este însă de două-trei săptămâni de la administrarea serului.

În septembrie, anul trecut, Ministerul Sănătăţii a distribuit un milion 300 de mii de doze de vaccinuri în cabinetele medicale din toată țara. Mai sunt o sută de mii de doze disponibile, de care beneficială, în special –  copiii, femeile însărcinate, vârstnicii și bolnavii cronic.

„Există posibilitatea majorării numărului de doze, mai avem o sută de mii de doze, avem un acord cadru până-n luna noiembrie, deci dacă există cereri putem asigura necesarul de vaccin", a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Iar cei care vor să se vaccineze împotriva gripei dar nu mai găsesesc serul la cabinetele medicilor de familie și-l pot cumpăra din farmacii.

129 de români au murit de gripă, anul trecut.

Numărul cazurilor de gripă crește de la o zi la alta, și îngrijorător,  de la un an la altul. În sezonul rece 2017 – 2018, au fost înregistrare 129 de decese din cauza gripei şi peste 1.700 de îmbolnăviri. În ultima săptămână a anului trecut, Centrul de Combatere și Control al Bolilor Transmisibile a confirmat 703 cazuri de gripă, faţă de - doar 30, din aceeaşi perioadă a lui 2017.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg