gripa spital sursa A1.ro.jpg

Oficialii din Sănătate recunosc că virusul gripal se extinde, de la o zi la alta. Peste 105 cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului. Deși susține că nu se poate vorbi despre o epidemie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu exclude varianta ca numărul îmbolnăvirilor de gripă să crească semnificativ. Reamintim că un prahovean de 69 de ani a murit de gripă (detalii AICI)

Specialiștii avertizează să nu ne tratăm acasă, după ureche! Ministrul SănătățiiSingura metodă de protecție, vaccinarea!  

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Medicii spun că, încă mai avem timp să ne vaccinăm. Perioada de formare a anticorpilor este însă de două-trei săptămâni de la administrarea serului.

În septembrie, anul trecut, Ministerul Sănătăţii a distribuit un milion 300 de mii de doze de vaccinuri în cabinetele medicale din toată țara. Mai sunt o sută de mii de doze disponibile, de care beneficială, în special –  copiii, femeile însărcinate, vârstnicii și bolnavii cronic.

„Există posibilitatea majorării numărului de doze, mai avem o sută de mii de doze, avem un acord cadru până-n luna noiembrie, deci dacă există cereri putem asigura necesarul de vaccin", a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Iar cei care vor să se vaccineze împotriva gripei dar nu mai găsesesc serul la cabinetele medicilor de familie și-l pot cumpăra din farmacii.

129 de români au murit de gripă, anul trecut.

Numărul cazurilor de gripă crește de la o zi la alta, și îngrijorător,  de la un an la altul. În sezonul rece 2017 – 2018, au fost înregistrare 129 de decese din cauza gripei şi peste 1.700 de îmbolnăviri. În ultima săptămână a anului trecut, Centrul de Combatere și Control al Bolilor Transmisibile a confirmat 703 cazuri de gripă, faţă de - doar 30, din aceeaşi perioadă a lui 2017.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Luni, 14 Ianuarie 2019
  • De Mihai Popescu

Un copil de 11 luni a murit de gripă

Un băiețel în vârstă de numai 11 luni, din București, a murit răpus de o formă severă de gripă, noaptea trecută, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cu numai câteva ore înainte, mama micuțului a...