crima_medias.jpg

Recursul compensatoriu va produce efecte până în 2022. Crima comisă sâmbătă, la Mediaș, amplifică temerile legate de adevăratele efecte, cele periculoase, ale recursului compensatoriu, care deja se manifestă în forma extremă.

Rata de recidivă de aproximativ 80%, evidențiată statistic, este un motiv serios pentru ca românii să se teamă. 

Condamnat pentru omor şi eliberat în baza legii recursului compensatoriu, un bărbat de 30 de ani a comis o altă crimă sâmbătă seara, în Mediaş, surselor judiciare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sâmbătă seara, între două grupuri de tineri a pornit un conflict într-un club din Mediaş. Aceştia au ieşit din club, iar scandalul a continuat în stradă. La un moment dat, victima s-a împiedicat şi a căzut, iar agresorul, un bărbat din Alba domiciliat fără forme legale în Mediaş, l-a înjunghiat în picior, în zona arterei femurale.

Victima este un bărbat de 25 de ani din Ploieşti, domiciliat fără forme legale în Biertan. Tânărul a fost declarat decedat la spitalul din Mediaş, după ce fusese înjunghiat în artera femurală. 

Bărbatul suspectat că a comis crima de la Mediaş a fost prins de poliţişti.

Din 2017 şi până în prezent, peste 13.000 de deţinuţi au fost eliberaţi din Penitenciarele din România înainte de termen, în baza recursului compensatoriu, a anunțat Sorin Dumitrașcu, precizând că sunt cifre furnizate de Administrația Penitenciarelor.

În aproximativ un an, aproape 900 dintre deţinuţii eliberaţi mai devreme faţă de termen s-au reîntors după gratiiAceştia au săvârşit fapte pentru care în trecut au mai fost condamnaţi. În jur de 200 de români au avut de suferit în urma faptelor săvârşite de deţinuţii condamnaţi în trecut. Nu înseamnă că doar 900 au comis fapte penale, ei fiind mult mai mulți, însă procesele lor se află încă pe rol.

Ce înseamnă recursul compensatoriu? După numeroasele condamnări la CEDO pentru condițiile mizere din închisori, reprezentanţii statului au decis ca fiecare deţinut care a fost condamnat să primească o recompensă pentru condiţiile improprii. Astfel, la fiecare 30 de zile ispășite, primește un bonus de șase zile. 

crima_medias.jpg

crima_socanta_medias_79513000.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.