fbpx

crima_medias.jpg

Recursul compensatoriu va produce efecte până în 2022. Crima comisă sâmbătă, la Mediaș, amplifică temerile legate de adevăratele efecte, cele periculoase, ale recursului compensatoriu, care deja se manifestă în forma extremă.

Rata de recidivă de aproximativ 80%, evidențiată statistic, este un motiv serios pentru ca românii să se teamă. 

Condamnat pentru omor şi eliberat în baza legii recursului compensatoriu, un bărbat de 30 de ani a comis o altă crimă sâmbătă seara, în Mediaş, surselor judiciare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sâmbătă seara, între două grupuri de tineri a pornit un conflict într-un club din Mediaş. Aceştia au ieşit din club, iar scandalul a continuat în stradă. La un moment dat, victima s-a împiedicat şi a căzut, iar agresorul, un bărbat din Alba domiciliat fără forme legale în Mediaş, l-a înjunghiat în picior, în zona arterei femurale.

Victima este un bărbat de 25 de ani din Ploieşti, domiciliat fără forme legale în Biertan. Tânărul a fost declarat decedat la spitalul din Mediaş, după ce fusese înjunghiat în artera femurală. 

Bărbatul suspectat că a comis crima de la Mediaş a fost prins de poliţişti.

Din 2017 şi până în prezent, peste 13.000 de deţinuţi au fost eliberaţi din Penitenciarele din România înainte de termen, în baza recursului compensatoriu, a anunțat Sorin Dumitrașcu, precizând că sunt cifre furnizate de Administrația Penitenciarelor.

În aproximativ un an, aproape 900 dintre deţinuţii eliberaţi mai devreme faţă de termen s-au reîntors după gratiiAceştia au săvârşit fapte pentru care în trecut au mai fost condamnaţi. În jur de 200 de români au avut de suferit în urma faptelor săvârşite de deţinuţii condamnaţi în trecut. Nu înseamnă că doar 900 au comis fapte penale, ei fiind mult mai mulți, însă procesele lor se află încă pe rol.

Ce înseamnă recursul compensatoriu? După numeroasele condamnări la CEDO pentru condițiile mizere din închisori, reprezentanţii statului au decis ca fiecare deţinut care a fost condamnat să primească o recompensă pentru condiţiile improprii. Astfel, la fiecare 30 de zile ispășite, primește un bonus de șase zile. 

crima_medias.jpg

crima_socanta_medias_79513000.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg