anaf-fisc-misa-teodorovici-277641.jpg

Încă de când l-a înlocuit la conducerea Ministerului Finanțelor, Eugen Teodorovici a dat semne că nu-l tolereză pe fostul ministrul Ionuț Mișa.

Acesta din urmă, fiind cunoscut ca omul lui Dragnea, nu a putut fi îndepărtat foarte ușor, Todorovici rezumându-se doar la  ”înțepături” publice.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, într-o conferință de presă, că i-a propus premierul Dăncilă demiterea lui Ionuț Mișa de la conducerea ANAF.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În primul rând, schimbarea mentalității. Trebuie să demonstreze că are un tratament onest față de contribuabili. Sunt câteva elemente esențiale pe care ANAF-ul trebuie să le parcurgă în 2019.

Vorbim de o reformă, de informatizarea sistemului din cadrul ANAF, o simplificare a modului în care instituția relaționează cu contribuabilii, o colectare mai bună în zona de TVA și nu numai. Sunt sume foarte importante care pot fi aduse la bugetul de stat printr-un mod mult mai eficient”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Șeful ANAF, Ionuț Mișa, anunța ieri că Eugen Teodorovici nu i-a reproșat personal nimic„Nu ştiu despre ce solicitare ar fi vorba. Public, ministrul nu a făcut nicio declaraţie de acest gen.

Cred că ar fi şi foarte greu să facă o astfel de solicitare, având în vedere că ANAF are cele mai mari încasări din istorie şi mult peste ce a fost prevăzut iniţial în legea bugetului. Cel mult să felicite public angajaţii şi conducerea ANAF pentru rezultatele deosebite care au contribuit major la încadrarea în deficit”, a spus Ionuț Mișa, potrivit Digi24. 

Cu toate acestea, Todorovici a declarat: ”Am solicitat doamnei premier revocarea din funcția de președinte al ANAF a domnului Ionuț Mișa. Anul 2019 este unul cu foarte multe provocări, în special în zona economică. ANAF-ul, așa cum am spus de multe ori, trebuie să-și schimbe radical comportamentul în economie.”


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Economic
  • Joi, 17 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

ANAF va dizolva din oficiu câteva mii de firme

ANAF va iniția acțiuni de dizolvare a tuturor societăților care vor fi înscrise doi ani consecutiv pe o listă a Ministerului Finanțelor cu societăți al căror activ net s-a diminuat la mai puțin de...

Fun
  • Joi, 10 Ianuarie 2019
  • De Claudiu Vasilescu

Plăti-ți-aș impozitele și încasa-mi-ai banii

Nici nu s-a instalat bine în fruntea ANAF, că a și devenit subiect de presă. Mihaela Triculescu, cea care l-a înlocuit pe Ionuț Mișa, are o gaură cât fosta URSS... în CV. Primul lucru care a atras...