fbpx

anaf-fisc-misa-teodorovici-277641.jpg

Încă de când l-a înlocuit la conducerea Ministerului Finanțelor, Eugen Teodorovici a dat semne că nu-l tolereză pe fostul ministrul Ionuț Mișa.

Acesta din urmă, fiind cunoscut ca omul lui Dragnea, nu a putut fi îndepărtat foarte ușor, Todorovici rezumându-se doar la  ”înțepături” publice.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, într-o conferință de presă, că i-a propus premierul Dăncilă demiterea lui Ionuț Mișa de la conducerea ANAF.

„În primul rând, schimbarea mentalității. Trebuie să demonstreze că are un tratament onest față de contribuabili. Sunt câteva elemente esențiale pe care ANAF-ul trebuie să le parcurgă în 2019.

Vorbim de o reformă, de informatizarea sistemului din cadrul ANAF, o simplificare a modului în care instituția relaționează cu contribuabilii, o colectare mai bună în zona de TVA și nu numai. Sunt sume foarte importante care pot fi aduse la bugetul de stat printr-un mod mult mai eficient”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Șeful ANAF, Ionuț Mișa, anunța ieri că Eugen Teodorovici nu i-a reproșat personal nimic„Nu ştiu despre ce solicitare ar fi vorba. Public, ministrul nu a făcut nicio declaraţie de acest gen.

Cred că ar fi şi foarte greu să facă o astfel de solicitare, având în vedere că ANAF are cele mai mari încasări din istorie şi mult peste ce a fost prevăzut iniţial în legea bugetului. Cel mult să felicite public angajaţii şi conducerea ANAF pentru rezultatele deosebite care au contribuit major la încadrarea în deficit”, a spus Ionuț Mișa, potrivit Digi24. 

Cu toate acestea, Todorovici a declarat: ”Am solicitat doamnei premier revocarea din funcția de președinte al ANAF a domnului Ionuț Mișa. Anul 2019 este unul cu foarte multe provocări, în special în zona economică. ANAF-ul, așa cum am spus de multe ori, trebuie să-și schimbe radical comportamentul în economie.”

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg