193885449994064468292902384027057900420302o.jpg

Pe pagina de Facebook Există un erou a fost postată povestea lui Mihai, un voluntar care a salvat tânărul lovit de metrou ieri, în Capitală:

Moldoveanu Mihai Daniel, EROU:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

"Ora 15.25...tocmai ce ajunsesem in Bucuresti si ma băgasem la somn,cu gândul la garda de diseara.
Fix cand sa închid wi-fi-ul,primesc caz:
Am zburat imediat la masina sa.mi iau trusa si sa fug către metrou.
Am ajuns primul,toată lumea pe lângă metrou,victima,un băiat de 17 ani ,fix între cele 2 sine de tren,orientat ca intr-un PLS,pe sensul spre Unirii.Am dat ferm pe toată lumea la o parte,mi-am scos lanterna,m.am pus pe burta si am inceput sa vorbesc cu "Andrei".Am vorbit calm,l.am linistit,l.am întrebat ce il doare,unde este lovit si cum a ajuns acolo.A zis ca il dor toate,dar cel mai rau capul,burta si in piept.

Mi.a zis ca nu stie cum a ajuns acolo si ca sa.l scoatem mai repede ca ii e frig rau.
Au ajuns pe rând,Pompierii Morarilor,Politie,GSS,Salvatori metrorex,punct comanda ISU.Baietii de la Morarilor ma știau foarte bine...."IAR TU?" 
Ia lanterna si continua sa vorbesti asa cu el.
Mi.au dat lanterna lor,a mea începuse un lung program de somn.L.am întrebat dacă vede lumina lanternei,dacă stie la ce gura de metrou e,cum a petrecut Revelionul si in ce an am trecut.Avea momente in care nu imi vorbea,atunci l.am strigat sa stea de vorbă cu mine.A vorbit putin cu el si Ofițerul ISU,care i.a zis sa vorbeasca in continuare cu mine.Au ajuns în vreo 10 minute si Salvatorii Metrorex după care așteptau băieții Olx-ul pentru a coborî sub metrou.A apărut și UTIM,domnul doctor foarte tânăr și extrem de draguț,"ia zi voluntare tot ce stii" si i.am înșirat toate informatiile.Au coborât Salvatorii după el,datele preliminare" e conștient,plagă cu hemoragie masivă occipitala,plagă axila stanga,multiple contuzii abdomen si torace.Fara plăgi care sa necesite garou.S.a introdus targa lopata,s.a asigurat victima,si pe partea dreapta a metroului,partea cu linia sub tensiune,a fost extras si pus în salonul călătorilor,sub lanterne pentru a se dezbraca si a se vedea toate plăgile.Aceleasi,dar si cu o suspiciune de pneumotorax stâng,având în vedere poziția nefirească a acelei părți a toracelui.(mult mai ridicată fata de cea dreapta).Constante nu foarte satisfăcătoare,TA 8,SpO2 98,Pp.78,dar care brusc,probabil datorate hemoragiilor,s.au prăbușit.Medicul a sedat si Intubat baiatul,după ce s.au limitat hemoragiile si s.a efectuat scurta anamneza.
După aproximativ o oră de la apel,victima a fost transportată la Ambulanță,în vederea transportului rapid la spital.
Fiind primul ajuns,am fost identificat de către poliție și cu numele la pompieri.Dupa scurtele felicitări din partea tuturor forțelor pentru felul în care am gestionat situatia(pe bune :))...doar l.am tinut de vorbă și le spuneam informatiile celor din picioare,deoarece vorbea foarte încet și fiind multa gălăgie,de mai sus nu se auzea) m.am retras către casa(poate mai prind o jumătate de oră de somn până la 19:))) )
Liber si predat UTIM Chimiști inconstient, dar conteaza ca e in viață și ca poate o sa traiasca!"

193885449994064468292902384027057900420302o.jpg

49130399_973543212845021_5798250113532952576_n.jpg

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.