accident-petarde.jpg

Cele două cazuri au fost înregistrate în două localități din județul Dâmbovița. Ambii minori au necesitat asistență medicală de specialitate.

Primul caz s-a înregistrat în localitatea Bâldana. Potrivit primelor informații, un adolescent în vârstă de 15 ania necesitat transportul la spital după ce un articol pirotehnic i-ar fi explodat în mână.

Un al doilea caz similar a fost înregistrat în localitatea Pietrari. De data aceasta victimă este un copil în vârstă de 13 ani. Minorul a fost transportat la spital pentru acordarea de asistență medicală de specialitate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

IPJ Dâmbovița a anunțat că în cele două situații se efectuează verificări.

Potrivit legii, „este interzisă deținerea, utilizarea și vânzarea articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de siguranță publică.Conform legii este interzisă deținerea”.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.