49184694_1141638449340687_3968321340783460352_n.jpg

Salvamontiștii din Alba au fost în alertă vineri noapte, după ce mai multe persoane s-au rătăcit în afara zonei schiabile Arieseni-Vartop.

Alertarea echipei Salvamont Alba a avut loc vineri seară, la ora 17.25, de către prieteni și aparținători, pentru găsirea a două persoane rătăcite în afara zonei schiabile Arieseni-Vartop .

Salvatorii montani au luat legătura telefonic cu aceștia care au transmis ca au coborât pe schiuri într-o zonă de teren accidentat cu zăpada foarte mare, că nu se mai pot orienta către pârtie, că au căzut și s-au panicat fiind lipsiți de orice sursă de lumină la lăsarea întunericului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Salvatorii montani au pornit în căutare în condiții de temperatura scăzută și vizibilitate redusă, întuneric, ceață și ninsoare abundentă. În acțiunea de căutare au fost implicate doua echipaje Salvamont Alba care au pornit din puncte diferite spre zona unde se presupunea că se aflau persoanele rătăcite, căutările fiind oprite după circa o ora și jumătate, când cei căutați, respectând indicațiile primite de la salvamontiști, au reușit să ajungă în siguranță la pârtie. Aici s-au întâlnit cu echipajele de salvatori acesta fiind încă un caz fericit când, datorită intervenției prompte a Salvamont Alba, cele doua persoane au putut să ajungă acasă în siguranță”, a anunțat Serviciul Public Județean Salvamont Alba

Salvamont Alba recomandă ca turiștii care frecventeză domeniile schiabile din Vartop-Arieșeni și Sureanu să nu se abata de la traseele marcate și să nu iasă din zona schiabilă.

„De asemenea datorită ninsorilor abundente din ultima perioadă se atrage atenția existentei unui risc ridicat de producere a avalanșelor la altitudini mai mari de 1600 m”, a mai precizat Serviciul Public Județean Salvamont Alba.

Foto: Serviciul Public Județean Salvamont Alba


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.