ZGIwNmU4ZTViNjc3ZjM0N2RmMjE2OTEyOWM=.thumb.jpg

Un deținut de la penitenciarul din Iași este nemulțumit că în incinta închisorii nu se vinde bere fără alcool, considerând că acest lucru este ilegal, și a dat în judecată pe ministerul Justiției condus de Tudorel Toader.

Anton Parasca, în vârstă de 59 de ani, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, a deschis mai multe procese, în ultimul an, fiind nemul­ţumit de un refuz de-al reprezentanţilor închisorii ieşene de a permite vânzarea berii fără alcool.

El a argumentat că berea este încadrată în categoria produselor alimentare, aducând în sprijinul spuselor sale un document semnat de Ministerul Agriculturii. Cum conducerea penitenciarului nu s-a lăsat înduplecată, bărbatul a decis să își caute „dreptatea” în instanță, însă a pierdut procesul.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Parasca nu s-a lăsat descurajat. A mai deschis un proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool.

El a dat în judecată nu numai penitenciarul din Iași, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei.

Citește continuarea pe digi24.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Vineri, 11 Ianuarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Papa Francisc vine în România

Papa Francisc vine în România anul acesta. Vizita ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii mai, după invitaţia lansată anul trecut de preşedintele Klaus Iohannis şi de reprezentanţii Biseriicii...