fbpx

download (1).jpg

Procurorii DNA au clasat dosarul privind contractul EADS, cel care prevedea securizarea frontierelor contra sumei de 750 de milioane de euro. Vizaţi de acest dosar erau Vasile Blaga, Dan Nica şi Marian Săniuţă.

Procurorii au clasat dosarul penal din două motive: în primul rând, nu au găsit suficiente probe pentru a demonstra că o persoană a încălcat legea, iar în al doilea rând, faptele pe care procurorii le cercetau nu sunt incriminate de Codul penal.

Este o anchetă care a început în 2015, atunci când Direcţia Naţională Anticorupţie avea informaţii conform cărora compania străină EADS ar fi fost condiţionată să subcontracteze o parte din servicii, în valoare de 60 de milioane de euro, către firma lui Claudiu Florică, denunţător şi inculpat în dosarul Microsoft.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

România a avut însă primele legături cu firma de securitate în 2004, atunci când ţara noastră semna un contract în valoare de 650 de milioane de euro. Costul a crescut în 2009, ajungând la 750 de milioane de euro. În schimbul banilor, compania a securizat frontierele ţării, lucru necesar pentru intrarea în spaţiul Schengen.

Vizaţi de anchetă erau cei trei foşti miniştri de interne: Marian Săniuţă, Vasile Blaga, Dan Nica, dar şi firmele care au oferit consultanţă companiei străine, printre care şi cele deţinute de Claudiu Florică şi Dinu Pescariu.

Citește continuarea pe digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg