download (1).jpg

Procurorii DNA au clasat dosarul privind contractul EADS, cel care prevedea securizarea frontierelor contra sumei de 750 de milioane de euro. Vizaţi de acest dosar erau Vasile Blaga, Dan Nica şi Marian Săniuţă.

Procurorii au clasat dosarul penal din două motive: în primul rând, nu au găsit suficiente probe pentru a demonstra că o persoană a încălcat legea, iar în al doilea rând, faptele pe care procurorii le cercetau nu sunt incriminate de Codul penal.

Este o anchetă care a început în 2015, atunci când Direcţia Naţională Anticorupţie avea informaţii conform cărora compania străină EADS ar fi fost condiţionată să subcontracteze o parte din servicii, în valoare de 60 de milioane de euro, către firma lui Claudiu Florică, denunţător şi inculpat în dosarul Microsoft.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

România a avut însă primele legături cu firma de securitate în 2004, atunci când ţara noastră semna un contract în valoare de 650 de milioane de euro. Costul a crescut în 2009, ajungând la 750 de milioane de euro. În schimbul banilor, compania a securizat frontierele ţării, lucru necesar pentru intrarea în spaţiul Schengen.

Vizaţi de anchetă erau cei trei foşti miniştri de interne: Marian Săniuţă, Vasile Blaga, Dan Nica, dar şi firmele care au oferit consultanţă companiei străine, printre care şi cele deţinute de Claudiu Florică şi Dinu Pescariu.

Citește continuarea pe digi24.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.