fbpx

csat tvr.jpg

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru astăzi, de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, informează Administrația Prezidențială. Ședința are pe ordinea de zi un singur punct: numirea unui nou șef al Statului Major al Apărarii. Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarant, miercurea trecută (19 decembrie), la Antena 3, că nu va prelungi mandatul actualului șef, generalul Nicolae Ciucă.

"Nu voi prelungi acest mandat al șefului Statului Major al Apărării. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat eu în arhive, a fost o singură situație în care s-a prelungi mandatul unui fost șef al Statului Major al Apărării și am dorit să mențin aceeași cutumă. Nu vreau să ajung să vă spun care este părerea mea despre generalul Ciucă pentru că am lucrat cu dânsul aproape doi ani, știu capacitățile domniei sale, știu ce a făcut pentru Armata României și ce poate face", a precizat Gabriel Leș, la Antena 3.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, nu a precizat însă – cine îi va lua locul generalului Ciucă, al cărui mandat expiră la 31 decembrie. Nicolae Ciucă se află la șefia Statului Major al Armatei din ianuarie 2015.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit legii, cel care va ocupa funcția cu cel mai înalt rang de conducere în Armată este numit de către Președintele României, la propunerea ministrului Apărarii Naționale.

A treia ședință CSAT, într-o lună!

Ședința de astăzi vine la nici 10 zile după cea din 19 decembrie, reprogramată din 11 decembrie. Atunci, președintele Klaus Iohannis a suspendat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării la solicitarea membrilor Consiliului.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg