csat tvr.jpg

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru astăzi, de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, informează Administrația Prezidențială. Ședința are pe ordinea de zi un singur punct: numirea unui nou șef al Statului Major al Apărarii. Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarant, miercurea trecută (19 decembrie), la Antena 3, că nu va prelungi mandatul actualului șef, generalul Nicolae Ciucă.

"Nu voi prelungi acest mandat al șefului Statului Major al Apărării. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat eu în arhive, a fost o singură situație în care s-a prelungi mandatul unui fost șef al Statului Major al Apărării și am dorit să mențin aceeași cutumă. Nu vreau să ajung să vă spun care este părerea mea despre generalul Ciucă pentru că am lucrat cu dânsul aproape doi ani, știu capacitățile domniei sale, știu ce a făcut pentru Armata României și ce poate face", a precizat Gabriel Leș, la Antena 3.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, nu a precizat însă – cine îi va lua locul generalului Ciucă, al cărui mandat expiră la 31 decembrie. Nicolae Ciucă se află la șefia Statului Major al Armatei din ianuarie 2015.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit legii, cel care va ocupa funcția cu cel mai înalt rang de conducere în Armată este numit de către Președintele României, la propunerea ministrului Apărarii Naționale.

A treia ședință CSAT, într-o lună!

Ședința de astăzi vine la nici 10 zile după cea din 19 decembrie, reprogramată din 11 decembrie. Atunci, președintele Klaus Iohannis a suspendat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării la solicitarea membrilor Consiliului.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.