fbpx

duta sursa romaniatv.jpg

Fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, a fost trimis în judecată de DNA. Procurorii Anticorupție îl acuză pe Duță că ar fi luat mită, în formă continuată.  Lucian Duță a fost trimis în judecată sub control judiciar pe cauțiune.

DNA a pus sechestru pe conturile fostului șef al CNSAS

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, în perioada 2010 – 2012, Duță Nicolae Lucian, în calitate de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanții a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adițional sau contract pe care l-a semnat în această calitate și a primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare și 800.000 euro în numerar. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

"Sumele de bani au fost remise inculpatului Duță Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranșe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile și cu conturi bancare deschise în Elveția,'' precizează DNA.

Procurorii au dispus măsuri asigurătorii asupra sumei de 2.183.820 euro identificată într-un cont bancar din Elveția, asupra unui teren cu construcție S+P+4, asupra a 3 apartamente și asupra unui autoturism.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a fi menținute măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză, mai arată DNA.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", subliniază Direcția Națională Anticoprupție.

Sursa foto: romaniatv

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg