61993090.jpg

Tudorel Toader îi cere Cristinei Tarcea, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, să explice cum, timp de patru ani, completurile Instanţei Supreme au funcţionat nelegal, aşa cum a declarat Curtea Constituţională.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, citat de dogi24, că preşedinte ICCJ, Cristina Tarcea, este aceea care trebuie să dea explicaţiile despre „consecinţele bulversării sistemului judiciar” şi că doar CSM poate stabili dacă au fost abateri.

Ministrul a precizat că astăzi va cere de la Administraţia Naţională a Penintenciarelor o situaţie referitoare la câţi deţinuţi au fost provizoriu eliberaţi ca urmare a suspendării executării pedepsei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Suspendarea executării pedepselor de către unii dintre deţinuţi s-a decis de către instanţa de judecată. Deci, instanţa de judecată a decis suspendarea executării pedepselor pentru deţinuţii condamnaţi în completuri nelegal constituite.

De ce anume instanţa a procedat în acest sens? Pentru că aşa a statuat CCR. De ce completurile au fost nelegal constituite încă din 2014, am convingerea că preşedinta ICCJ vă va putea da explicaţiile, nici într-un caz eu.

Asta vreau să se ştie: că suspendarea s-a dispus, şi probabil se va mai dispune în alte cazuri, de către instanţa de judecată, în baza deciziei CCR ca urmare a nelegalităţii constituirii completurilor, la care numai preşedinta înaltei curţi poate să vă explice care au fost resorturile, argumentele, contraargumentele pe care le-au avut în cadrul colegiului de conducere de a nu respecta legea, de a desemna aleatoriu numai patru judecători, iar cel de-al cincilea să fie din oficiu”, a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei.

sursa declarație digi24, sursa foto protv

61993090.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.