fbpx

61993090.jpg

Tudorel Toader îi cere Cristinei Tarcea, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, să explice cum, timp de patru ani, completurile Instanţei Supreme au funcţionat nelegal, aşa cum a declarat Curtea Constituţională.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, citat de dogi24, că preşedinte ICCJ, Cristina Tarcea, este aceea care trebuie să dea explicaţiile despre „consecinţele bulversării sistemului judiciar” şi că doar CSM poate stabili dacă au fost abateri.

Ministrul a precizat că astăzi va cere de la Administraţia Naţională a Penintenciarelor o situaţie referitoare la câţi deţinuţi au fost provizoriu eliberaţi ca urmare a suspendării executării pedepsei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Suspendarea executării pedepselor de către unii dintre deţinuţi s-a decis de către instanţa de judecată. Deci, instanţa de judecată a decis suspendarea executării pedepselor pentru deţinuţii condamnaţi în completuri nelegal constituite.

De ce anume instanţa a procedat în acest sens? Pentru că aşa a statuat CCR. De ce completurile au fost nelegal constituite încă din 2014, am convingerea că preşedinta ICCJ vă va putea da explicaţiile, nici într-un caz eu.

Asta vreau să se ştie: că suspendarea s-a dispus, şi probabil se va mai dispune în alte cazuri, de către instanţa de judecată, în baza deciziei CCR ca urmare a nelegalităţii constituirii completurilor, la care numai preşedinta înaltei curţi poate să vă explice care au fost resorturile, argumentele, contraargumentele pe care le-au avut în cadrul colegiului de conducere de a nu respecta legea, de a desemna aleatoriu numai patru judecători, iar cel de-al cincilea să fie din oficiu”, a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei.

sursa declarație digi24, sursa foto protv

61993090.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg