fbpx

interventii-partii-schi.jpg

Peste 300 de salvamontiști s-au aflat, ieri, la datorie, la nivel național, în bazele și posturile Salvamont, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarna sau în zonele cu mare afluență turistică. Din păcate, nu au lipsit intervențiile, mai ales pe pârtiile de schi.

„În ultimele 24 de ore , la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 39 apeluri de urgență: 7 apeluri pentru Salvamont Predeal, 5 apeluri pentru Salvamont Bușteni, 5 apeluri pentru Salvamont Straja, 4 apeluri pentru Salvamont Gorj, 4 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, 3 apeluri pentru Salvamont Alba, 2 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 2 apeluri pentru Salvamont Dâmbovița, 1 apel pentru Salvamont Vâlcea, 1 apel pentru Salvamont Bran, 1 apel pentru Salvamont Sibiu, 1 apel pentru Salvamont Harghita – Formația Gheorgheni, 1 apel pentru Salvamont Petroșani, 1 apel pentru Salvamont Caraș Severin și 1 apel pentru Salvamont Bihor.
De asemenea s-au mai primit alte 28 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană”, a anunțat Salvamont România - Dispeceratul Național.

Cele mai multe sesizări au vizat accidentele pe pârtiile de schi, însă au fost și mai multe apeluri pentru persoanele surprinse de viscol pe munte.

„Nu uitați, echipele Salvamont sunt singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale. Apelați cu încredere la prietenii dumneavoastră de pe cărările munților”, este apelul lansat de Salvamont România - Dispeceratul Național.

foto Sursa - Salvamont România - Dispeceratul Național

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg