fbpx

tren-deraiat-ministerul-transporturilor.jpeg

Trei vagoane ale trenului IR 1821 București Nord - Arad, au deraiat, duminică, 23 decembrie a.c. la intrarea în stația Băiești, județul Hunedoara. Ministrul Transportului a solicitat investigarea incidentului.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, solicită de urgență Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER) investigarea cu prioritate a incidentului feroviar produs duminică la Băiești și comunicarea rezultatelor investigației, chiar dacă ne aflăm în perioada zilelor libere dinaintea Crăciunului, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

“Creșterea investițiilor pentru reabilitarea căii ferate este absolut necesară. Am atras atenția, de mai multe ori, că stare de astăzi a infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanțării de-a lungul timpului. În fiecare an, se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară, capital, doar 16 kilometri, în limita bugetelor pe care compania le are la dispoziție. Cred că angajații CFR ar putea face mai mult.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astăzi păzesc niște macazuri, în loc să construiască, în loc să repare. În ultimele luni am acționat pentru găsirea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor de pe calea ferată, astfel încât companiile feroviare să își recâștige prestigiul și competitivitatea. Toate ţările civilizate investesc în infrastructura de transport feroviar. Dificultățile prin care trec companiile feroviare pot fi depășite numai printr-o atitudine proactivă și prin responsabilitate și efortul comun al tuturor celor implicați”, a precizat ministrul Lucian Șova.

Trenul avea 6 vagoane. În cele trei vagoane deraiate se aflau aproximativ 60 de pasageri, iar în celelalte vagoane aproximativ 80 de călători, a anunțat Ministerul Transportului.

Citește și: Două vagoane ale unui tren cu călători au deraiat, duminică dimineață, în județul Hunedoara. A fost activat planul roșu de intervenție

Inițial, ISU Hunedoara a anunțat inițial că în tren se aflau 120 de persoane. În urma incidentului, o persoană a fost rănită și a necesitat transportul la spital.

Foto: Ministerul Transporturilor

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg