fbpx

tanar iasi.jpg

Tânărul din Iași Aurelian Giosan, care a și-a înjunghiat colegii de cameră iar apoi a dat foc încăperii, în 2015, și-a primit sentința definitivă. Acesta va face închisoare pe viață și va trebui să achite daune morale de 500.000 de euro.

În dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2015, în jurul orelor 07.00, un tânăr studen dintr-o cameră a căminului C4, a strigat după ajutor după ce a văzut că din camera 49 ieşea fum.

Ulterior, cu ajutorul paznicului, un student a spart uşa şi a zărit imagini macabre: pe podea se afla Harpă Casian, care avea o mână în ghips, iar pe patul din dreapta, cu faţa în sus, îmbrăcat doar în pantaloni scurţi, se afla Victor Nour. Patru martori i-au scos din cameră pe Harpă şi Nour şi au încercat să le acorde primul ajutor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Giosan, originar din judeţul Neamţ, a fost, ulterior, identificat de Poliţie şi încătuşat.

Ambele victime au decedat.

Curtea de Apel Iaşi încheiat procesul în care un fost student al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ a fost acuzat de omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie şi distrugere.

Aurelian Giosan a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare, magistraţii stabilind pentru acesta pedeapsa maximă: închisoare pe viaţă.

In­stan­ţa a mai decis ca tânărul să plătească daune totale de 500.000 de euro aparţinătorilor studentului care a murit, dar şi celui care a fost grav rănit în timpul atacului.

sursa: ziaruldeiasi.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg