tanar iasi.jpg

Tânărul din Iași Aurelian Giosan, care a și-a înjunghiat colegii de cameră iar apoi a dat foc încăperii, în 2015, și-a primit sentința definitivă. Acesta va face închisoare pe viață și va trebui să achite daune morale de 500.000 de euro.

În dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2015, în jurul orelor 07.00, un tânăr studen dintr-o cameră a căminului C4, a strigat după ajutor după ce a văzut că din camera 49 ieşea fum.

Ulterior, cu ajutorul paznicului, un student a spart uşa şi a zărit imagini macabre: pe podea se afla Harpă Casian, care avea o mână în ghips, iar pe patul din dreapta, cu faţa în sus, îmbrăcat doar în pantaloni scurţi, se afla Victor Nour. Patru martori i-au scos din cameră pe Harpă şi Nour şi au încercat să le acorde primul ajutor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Giosan, originar din judeţul Neamţ, a fost, ulterior, identificat de Poliţie şi încătuşat.

Ambele victime au decedat.

Curtea de Apel Iaşi încheiat procesul în care un fost student al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ a fost acuzat de omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie şi distrugere.

Aurelian Giosan a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare, magistraţii stabilind pentru acesta pedeapsa maximă: închisoare pe viaţă.

In­stan­ţa a mai decis ca tânărul să plătească daune totale de 500.000 de euro aparţinătorilor studentului care a murit, dar şi celui care a fost grav rănit în timpul atacului.

sursa: ziaruldeiasi.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.