646x404 (1).jpg

Deşi există şi surse care spun că Nicu Ceaușescu era mai mult decât atât şi că femeile îi cădeau la picioare ca spicele în urma combinei, cei mai mulţi dintre cei care au fost în preaja „prinţului” din postura de oameni obişnuiţi povestesc despre o situaţia de-a dreptul cazonă, în care opţiunile oamenilor erau drastic limitate când venea vorba de poftele mai-marilor ţării.

Câteva lucruri despre vremurile în care Nicu Ceauşescu îţi petrecea verile malul Mării Negre (în cunoscuta staţiune la Costineşti) au fost povestite pentru adevarul.ro de expertul culinar Gina Bradea, care în urmă cu aproape cinci decenii a făcut acolo practica profesională şi a fost martoră la o serie de evenimente în care a fost implicat mezinul Ceauşeştilor.

„Fetele înţepeneau de spaimă. Nu pot explica prea bine nici acum spaima asta care te cuprindea când era vorba de miliţie, de securitate, de şefii ţării. Ne era o frică de nu mai ştiam pe unde să ne ascundem. Când venea Nicu Ceauşescu, toată lumea stătea drepţi în hotel”, îşi aminteşte Gina.

Citeste mai mult: adev.ro/pk2d4k


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.