fbpx

frig-frig-recomandari-ansvsa.jpg

Pe fondul evoluției unor fenomene meteorologice severe (temperaturi deosebit de scăzute, căderi masive de zăpadă), ANSVSA vine în sprijinul crescătorilor de animale și recomandă un  set de reguli pentru protejarea animalelor. 

Astfel, pentru perioada extrem de rece care urmează, ANSVSA recomandă asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului și zăpezii.

„Asigurarea unor cantităţi suficiente de apă şi furaje corespunzătoare atât cantitativ cât şi calitativ, asigurarea bunei funcţionări a echipamentelor de adăpare şi de furajare; se va acorda o deosebită atenţie în mod special instalaţiei de adăpare, având în vedere riscul de îngheţ al acesteia, verificarea disponibilităţii echipamentelor de rezervă, în principal a generatoarelor de energie electrică în cazul fermelor comerciale”, sunt alte câteva recomandări din partea ANSVSA.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cazul în care animalele dau primele semne de boală, deținătorul are obligaţia ca, pe lângă măsurile enumerate mai sus, să anunţe urgent medicul veterinar responsabil de supravegherea statusului de sănătate a animalelor din localitatea respectivă sau DSVSA local.

„De asemenea, în cazul în care, din cauza intemperiilor se produc pagube care afectează bunăstarea animalelor, proprietarii sunt obligaţi să anunţe de urgență primăria sau DSVSA local pentru a fi luate măsurile necesare”, a precizat ANSVSA..

Potrivit ANM, în Prahova,  „în perioada 18 – 20 decembrie vremea va deveni mai rece decât în mod normal, cu
temperaturi maxime, în medie regională, cuprinse între -2 și 0 grade și minime care vor scădea progresiv de la o medie de -1...0 grade, până în jurul a -7 grade, în noaptea de 19/20 decembrie”.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg