48378879_2505384266169387_5170827289339887616_n.jpg

Sarcină extrem de dificilă pentru salvamontiștii din Gorj. Din cauza căderilor masive de zăpadă mai multe persoane au rămas izolate, potrivit Salvamont România - Dispeceratul Național. Prima intervenție a vizat o familie cu doi copii, care a rămas blocată într-o cabană. Alți doi bătrâni au rămași izolați într-un conac din Plaiul Bumbeștilor, iar șase persoane sunt blocate într-o cabană din Masivul Parâng.

Iarna s-a instalat în special în zona de munte, unde a nins abundent. Mai multe persoane au fost surprinse de căderile de zăpadă, potrivit Salvamont România.

Prima solicitarea din Masivul Parâng a vizat doi bătrâni surprinși de căderile de zăpada din ultimele zile la unul dintre conacele din Plaiul Bumbestilor si cu care nu se mai poate lua legatura. „Zăpada are între 70 și 100 de cm și poteca de acces este blocată de foarte multi arbori căzuți. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O a doua intervenție a salvamontiștilor din Gorj este pentru recuperarea unei familii cu doi copii, în vârstă de un an, respectiv, 2 ani, înzăpeziți într-o cabana, rămasă fără căldură, curent electric și fără cale de acces datorită stratului mare de zăpadă căzută.

Salvamontiștii gorjeni intervin și pentru a transporta alimente de strictă necesitate și combustibil pentru un generator la o cabana izolată din masivul Parâng în care se află șase persoane blocate de zăpezile masive căzute, a anunțat Salvamont România.

Foto: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.