fbpx

CIORBEA-600.jpg

Când toată societatea civilă din România se aștepta ca Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, să conteste în luna octombrie la CCR OUG 92 privind legile justiției, acesta pleca în concediu fără să-și delege atribuțiile. La aproape două luni de la momentul care a indignat o țară întreagă, iată că Victor Ciorbea se activează. Nu însă pentru folosul societății civile ci pentru... deținuți.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu prevederi din Legea privind executarea pedepselor, considerând că prin suspendarea dreptului la vizită deținuților le este încălcat dreptul la viață intimă, familială și privată.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională asupra unor articole din Legea privind executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate, susținând că îngrădirea dreptului la vizită afectează relația deținuților cu familiile și reduce rolul incluziunii sociale postliberare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În demersul său, Avocatul Poporului mai susține că, în condițiile în care chiar și abaterile disciplinare ușoare, săvârșite în mod repetat, pot atrage aplicarea măsurii suspendării dreptului la vizită, se ajunge în ipoteza în care restrângerea temporară a exercitării dreptului la viaţă intimă, familială şi privată capătă caracterul unei îngrădiri permanente a exercitării acestuia.

Comunicatul integral al instituției conduse de Ciorbea poate fi citit AICI

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg