CIORBEA-600.jpg

Când toată societatea civilă din România se aștepta ca Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, să conteste în luna octombrie la CCR OUG 92 privind legile justiției, acesta pleca în concediu fără să-și delege atribuțiile. La aproape două luni de la momentul care a indignat o țară întreagă, iată că Victor Ciorbea se activează. Nu însă pentru folosul societății civile ci pentru... deținuți.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu prevederi din Legea privind executarea pedepselor, considerând că prin suspendarea dreptului la vizită deținuților le este încălcat dreptul la viață intimă, familială și privată.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională asupra unor articole din Legea privind executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate, susținând că îngrădirea dreptului la vizită afectează relația deținuților cu familiile și reduce rolul incluziunii sociale postliberare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În demersul său, Avocatul Poporului mai susține că, în condițiile în care chiar și abaterile disciplinare ușoare, săvârșite în mod repetat, pot atrage aplicarea măsurii suspendării dreptului la vizită, se ajunge în ipoteza în care restrângerea temporară a exercitării dreptului la viaţă intimă, familială şi privată capătă caracterul unei îngrădiri permanente a exercitării acestuia.

Comunicatul integral al instituției conduse de Ciorbea poate fi citit AICI

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.