fbpx

sacali.jpg

Şacalii, animale originare din Asia şi Africa, au ajuns şi în Delta Dunării. Situația este alarmantă deoarece aceștia s-au înmulţit peste măsură.

Vânătorii spun că această specie de răpitor, extraordinar de adaptabil, care mănâncă orice, de la corcoduşe la pui de mistreţ, este pe cale de a distruge ecosistemele din ţara noastră. 

Specialiştii spun că acest prădător feroce a ucis căprioarele din Deltă. De asemenea, sunt în pericol şi câteva specii de păsări, care au cuiburile pe sol. Din această cauză, scopul autoritățților este acela de a reduce numărul șacalilor, scrie stirileprotv.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Şacalul auriu a apărut în România după anul 1990. Iniţial nu a fost băgat în seamă, dar în scurt timp s-a înmulţit extraordiar de mult, în Delta Dunării, Dobrogea şi Lunca Dunării. De pe zona Dunării a migrat şi pe lunca Mureşului, ajungând în zona Mediaş-Braşov. A urcat, de asemenea, până aproape de Iaşi, a trecut în Republica Moldova şi Ucraina.

Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AGVPS) spune că în ţara noastră numărul acestor prădători era de aproximativ 8.000 de indivizi în 2016 și a ajuns la aproape 10.000 în 2018.  

Vânătorii au luat la pas zona Enisala, de lângă Lacul Razelm. Localnicii s-au plâns că şacalii dau târcoale gospodăriilor în fiecare noapte şi, uneori, le omoară animalele.

sursa: stirileprotv.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg