sacali.jpg

Şacalii, animale originare din Asia şi Africa, au ajuns şi în Delta Dunării. Situația este alarmantă deoarece aceștia s-au înmulţit peste măsură.

Vânătorii spun că această specie de răpitor, extraordinar de adaptabil, care mănâncă orice, de la corcoduşe la pui de mistreţ, este pe cale de a distruge ecosistemele din ţara noastră. 

Specialiştii spun că acest prădător feroce a ucis căprioarele din Deltă. De asemenea, sunt în pericol şi câteva specii de păsări, care au cuiburile pe sol. Din această cauză, scopul autoritățților este acela de a reduce numărul șacalilor, scrie stirileprotv.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Şacalul auriu a apărut în România după anul 1990. Iniţial nu a fost băgat în seamă, dar în scurt timp s-a înmulţit extraordiar de mult, în Delta Dunării, Dobrogea şi Lunca Dunării. De pe zona Dunării a migrat şi pe lunca Mureşului, ajungând în zona Mediaş-Braşov. A urcat, de asemenea, până aproape de Iaşi, a trecut în Republica Moldova şi Ucraina.

Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AGVPS) spune că în ţara noastră numărul acestor prădători era de aproximativ 8.000 de indivizi în 2016 și a ajuns la aproape 10.000 în 2018.  

Vânătorii au luat la pas zona Enisala, de lângă Lacul Razelm. Localnicii s-au plâns că şacalii dau târcoale gospodăriilor în fiecare noapte şi, uneori, le omoară animalele.

sursa: stirileprotv.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.