fbpx

stafilococ auriu.jpg

Numărul copiilor infectaţi cu stafilococ auriu, rezistent la antibiotice a ajuns la 41, potrivit Digi 24. Aceștia au infecţii pe piele şi la nivelul căilor respiratorii, iar majoritatea dintre ei sunt internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu. 

Primii copii bolnavi din cauza acestei bacterii au ajuns la spital la sfârşitul lunii octombrie. Toţi au fost născuţi la maternitatea Giuleşti, acolo unde inspectorii DSP au descoperit că 11 angajaţi erau purtători de stafilococ pentru că nu se spălau pe mâini.

Inspectorii DSP au luat din nou probe şi dacă nu mai sunt bacterii maternitatea va fi redeschisă. La maternitate au fost blocate internările şi a fost făcută curăţenie generală. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Stafilococul auriu este o bacterie care poate cauza infecţii în diferite părţi ale corpului, inclusiv la nivelul pielii sau plămânilor. Acesta se mai numește și „superbacteria”, deoarece nu mai răspunde la acţiunea multor antibiotice. 

Infecţia cu stafilococ auriu nu este severă, dar există şi situaţii, în cazul pacienţilor imunodeficitari, când poate duce și la deces. 

sursa: digi24.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook