petarde21.jpg

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă și nu există noapte de Revelion fără petarde și pocnitori, e bine să știm ce amenzi riscă cei ce nu respectă regulile pentru folosirea articolelor pirotehnice.

Legislaţia în vigoare interzice folosirea anumitor articole pirotehnice. Acestea nu pot fi folosite decât de cei care au vârsta peste 16 ani şi doar în anumite condiţii. Cei care încalcă regulile privind deţinerea şi folosirea obiectelor pirotehnice, printre care petarde, pocnitori etc, riscă amenzi începând cu 5.000 de lei.

Potrivit Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cea care stabileşte cadrul legal al utilizării articolelor pirotehnice, o parte dintre acestea pot fi folosite doar de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform actului normativ, aceste persoane pot deţine şi utiliza materiale pirotehnice de divertisment ce prezintă un risc scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil, în timp ce alte categorii de materiale pirotehnice pot fi folosite doar de către pirotehnicieni. Nerespectarea prevederilor legii se sancţionează cu amenzi  cuprinse între 5.000 şi 7.500 de lei.

sursa: ziarulunirea.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Vineri, 11 Ianuarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Ce vor păți șoferii care fac live la volan 

Noul Cod Rutier prevede amenzi dure pentru şoferii care fac live la volan. Modificarea importantă şi care ar putea salva multe vieţi este prevăzută de un proiect de lege publicat de Ministerul de...