fbpx

petarde21.jpg

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă și nu există noapte de Revelion fără petarde și pocnitori, e bine să știm ce amenzi riscă cei ce nu respectă regulile pentru folosirea articolelor pirotehnice.

Legislaţia în vigoare interzice folosirea anumitor articole pirotehnice. Acestea nu pot fi folosite decât de cei care au vârsta peste 16 ani şi doar în anumite condiţii. Cei care încalcă regulile privind deţinerea şi folosirea obiectelor pirotehnice, printre care petarde, pocnitori etc, riscă amenzi începând cu 5.000 de lei.

Potrivit Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cea care stabileşte cadrul legal al utilizării articolelor pirotehnice, o parte dintre acestea pot fi folosite doar de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani. 

Conform actului normativ, aceste persoane pot deţine şi utiliza materiale pirotehnice de divertisment ce prezintă un risc scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil, în timp ce alte categorii de materiale pirotehnice pot fi folosite doar de către pirotehnicieni. Nerespectarea prevederilor legii se sancţionează cu amenzi  cuprinse între 5.000 şi 7.500 de lei.

sursa: ziarulunirea.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg