baie 1.jpg

După atâtea întâmplări nefericite care au loc în școlile românești, iată că mai există și fapte bune, cum sunt acele proiecte în care copiii și cadrele didactice se implică pentru a face mai prietenos locul în care învață. 

Este și cazul unor elevi de la Școala Gimnazială „Pia Brătianu” din București care au reușit să schimbe în totalitate unul dintre grupurile sanitare din școală, pe care l-au botezat „Happy Bathrooms”, dar și curtea școlii, proiect desfășurat în cadrului programului educațional De-a arhitectura în școala mea, la care participă școlari, profesori și arhitecți.

SparkNews.ro  povestește despre niște copii din clasa a VII-a A, care s-au decis să transforme toaleta de la etajul 1 într-un spațiu vesel și modern. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La cursul de arhitectură, au făcut macheta școlii și au decis ce spații vor să schimbe, un grup sanitar și un loc în curtea școlii, iar cu ajutorul arhitecților de la Asociația De-a Arhitectura, copiii au pus pe hârtie cum văd ei noua „baie”, alegând formele, culoarea, designul. 

La doi ani de la derularea proiectului, copiii-arhitecți au părăsit școala gimnazială, însă atmosfera prietenoasă a grupului sanitar de la etajul 1 le-a rămas colegilor mai mici. Unii dintre ei învață, la rândul lor, arhitectura. 

curte7.jpg

curte5.jpg

curte6.jpg

curte3.jpg

curte4.jpg

curte2.jpg

curte1.jpg

baie 4.jpg

baie 3.jpg

baie 2.jpg

sursa: sparknews.ro, foto de-a-arhitectura.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.