fbpx

adorable-21998-1920.jpg

Până în 2010, mămicile primeau pentru nou-născuți un pachet-trusou din partea statului, care conţinea haine, lenjerie și produse pentru îngrijire, în cuantum de 150 lei. Legea a picat și de atunci, au fost mai multe încercări de revenire la aceste beneficii, însă fără mare rezultat. 

Noul proiect este iniţiat de deputatul PNL Mara Calista şi este semnat de parlamentari PNL, PSD şi USR.

Pachetul-trusou ar urma să conţină o saltea de înfăşat, pătură, sac de dormit, căciulă, mânuşi, şosete, body-uri, prosop, obiecte şi produse de îngrijire corporală, scutece, biberoane, suzete şi lapte praf. Totul ar urma să coste 750 de lei, pentru fiecare copil.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

El va fi acordat mamelor la externarea din maternitate. Însă de lege ar putea beneficia şi tutorii, curatorii, cei care au primit copii în plasament, inclusiv asistentul maternal.

În 2017 s-au născut puţin peste 190.000 de copii. O astfel de lege ar putea costa astfel undeva pe la 30 de milioane de euro pe an. Costurile ar fi în scădere an de an, având în vedere că se nasc anual cu 10.000 de copii mai puţin. Şi acesta este şi scopul iniţiatorilor: o frână în calea scăderii natalităţii.

sursa: mediafax.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg