1542882539213-22112-S4.jpg

Magazinele sunt invadate cu jucării din import, dar multe dintre ele pot fi periculoase. De la obiecte care îi pot sufoca pe cei mici, până la cele care conţin substanţe toxice, toate ajung în mâna copiilor. 

În depozitul Portului Constanța Sud-Agigea, numai în luna noiembire s-au confiscat jucării de peste 220 de mii de lei, 1.716  de mașinuțe și păpuși și alte 1.275 reprezentând diverse jucării. De asemenea, în urma controalelor au fost descoperite aproximativ 2.250 de scutere electrice (hoverboard) contrafăcute, potrivit politiadefrontiera.ro

Primul lucru la care ar trebui să fim atenți când cumpărăm o jucărie este prețul.  

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La fel de important este şi ambalajul. Ar trebui să ne punem un semn de întrebare dacă este deteriorat, dacă nu specifică producătorul sau conţine greşeli gramaticale. 

90% dintre jucăriile care se vând în România provin din China şi din Turcia.

Citește și  Jucării periculoase. O fetiță de 3 ani din Illinois a ajuns la spital din cauza unei truse de machiaj pentru copii - FOTO

1544167702445-071202-S4.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.