1517302560original_brf_3597.jpg

Salariul minim brut va crește la 2080 lei, respectiv 2350 lei pentru cei cu studii superioare, începând de la 1 ianuarie, a anunțat Viorica Dăncilă a începutul Ședinței de Guvern de astăzi.

„Majorăm salariul minim brut la 2080 de lei, respectiv 2350 de lei. Decizia va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019. Majorarea salariului de bază minim brut reprezintă o creștere de 9,47%, iar nivelul de 2350 de lei pentru personalul cu studii superioare și vechime de cel puțin un an este o creștere de 23,68%.”, a precizat Dăncilă.

Premierul a mai spus că salariile bugetarilor nu vor fi înghețate: „Salariile din sistemul bugetar vor continua să crească. Construcția bugetului pentru anul viitor are în vedere creșterea salariilor în sistemul public, cât și veniturile pensionarilor. Salariile și pensiile nu vor fi înghețate, ci vor crește. Au apărut în spațiul public informații care pot crea incertitudini. Nu este corect să ne jucăm cu sentimentele pensionarilor și ale salariaților”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Viorica Dăncilă a mai anunțat că Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României, în legătură cu refuzul președintelui Iohannis de a revoca și numi doi miniștri.

Sursa: Biziday.ro

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Miercuri, 12 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

13 ambulanțe noi vor sosi în Prahova

Serviciul de Ambulanță Județean Prahova a primit o veste bună la sfârșit de an. Săptămâna aceasta vor fi repartizate în județ 13 ambulanțe noi, tip B, dintre care una cu tracțiune integrală. Vestea...