images.jpg

Într-o podgorie din Alba, abia acum se culeg strugurii. Vinul rezultat din strugurii înghețați este unul rar și scump: 300 de lei o sticlă de 750 ml.

Potrivit Știrilor TVR, în timp ce alte podgorii au terminat de două luni culesul, iar vinul se odihneşte deja în butoaie, la o cramă din Alba e agitaţie mare. Încă din zorii zilei, zeci de culegători înfruntă gerul ca să aleagă ciorchinii aurii din care vor produce vinul de gheaţă. Temperatura negativă este una dintre condițiile esențiale pentru obținerea băuturii nobile.

Strugurii pentru vinul de gheaţă se culeg în zorii zilei, până la răsăritul soarelui. Dacă razele încălzesc boabele de struguri, procesul de fabricare riscă să fie compromis.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Oenologii spun că vinul de gheață este vinul cel mai fin, cu arome unice.

Pentru că în timpul maturizării strugurii pierd mai bine de 50% din cantitate, vinul obţinut are un preţ pe măsură. O sticlă de vin de gheață costă cel puţin 300 de lei.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.