povestea-fetitei-de-8-ani-din-oradea-care-salveaza-vieti-dupa-moarte.jpg

După o operaţie care a durat cinci ore şi jumătate, inima Emiliei, fetiţa de 8 ani care şi-a pierdut viaţa după un cumplit accident la Oradea, bate în pieptul unui băieţel de 10 ani. Transplantul de cord a fost realizat de o echipă de medici din Târgu Mureş.

Mama Emiliei a acceptat ca organele să-i fie donate, fiind unul din rarele cazuri de prelevare de organe de la copii în România. Plămânii fetiţei vor salva alţi doi pacienţi, în Viena.

Transplantul pediatric de cord realizat marţi seară la Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş este al doilea din acest an, în România.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dr. Horaţiu Suciu, şeful Institutului, a declarat că donatorii copii sunt foarte rari, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Băieţelul care a primit inima micuţei Emiliei este din Tulcea, are 10 ani şi suferea de insuficienţă cardiacă în stare avansată. 

Mama copilului a spus că fiul ei era pe lista de aşteptare de trei ani, iar alte două şanse le-a ratat după ce s-au răzgândit părinţii: "Le mulţumim părinţilor care au avut curajul să facă acest lucru. Le doresc putere să treacă peste şi le mulţumim din suflet să ştie că acolo, undeva, fetiţa lor încă mai trăieşte în copilaşul nostru”, a spus Marieta Ţurlică, potrivit mediafax.ro.

sursa: mediafax.ro, foto libertatea.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.