fbpx

povestea-fetitei-de-8-ani-din-oradea-care-salveaza-vieti-dupa-moarte.jpg

După o operaţie care a durat cinci ore şi jumătate, inima Emiliei, fetiţa de 8 ani care şi-a pierdut viaţa după un cumplit accident la Oradea, bate în pieptul unui băieţel de 10 ani. Transplantul de cord a fost realizat de o echipă de medici din Târgu Mureş.

Mama Emiliei a acceptat ca organele să-i fie donate, fiind unul din rarele cazuri de prelevare de organe de la copii în România. Plămânii fetiţei vor salva alţi doi pacienţi, în Viena.

Transplantul pediatric de cord realizat marţi seară la Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş este al doilea din acest an, în România.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dr. Horaţiu Suciu, şeful Institutului, a declarat că donatorii copii sunt foarte rari, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Băieţelul care a primit inima micuţei Emiliei este din Tulcea, are 10 ani şi suferea de insuficienţă cardiacă în stare avansată. 

Mama copilului a spus că fiul ei era pe lista de aşteptare de trei ani, iar alte două şanse le-a ratat după ce s-au răzgândit părinţii: "Le mulţumim părinţilor care au avut curajul să facă acest lucru. Le doresc putere să treacă peste şi le mulţumim din suflet să ştie că acolo, undeva, fetiţa lor încă mai trăieşte în copilaşul nostru”, a spus Marieta Ţurlică, potrivit mediafax.ro.

sursa: mediafax.ro, foto libertatea.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg