stanca_si_udrea_0_0.jpg

Arestarea Elenei Udrea a dat peste cap planurile de afaceri pe care fostul ministru le avea cu staţiunea Boghiş Băi, unde deţine jumătate din acţiuni.

În noiembrie 2015, Elena Udrea a fost nevoită să plătească o cauţiune uriaşă impusă de DNA prin instituirea unei garanţii reale imobiliare asupra unor bunuri deţinute la Boghiş Băi, staţiune unde politicianul achiziţionase jumătate din acţiuni, cealaltă jumătate fiind în proprietatea asociatei Lia Stanca.

Arestarea Elenei Udrea, condamnată definitiv la închisoare în România şi refugiată în Costa Rica, a dat peste cap toate planurile de dezvoltarea ale staţiunii Boghiș Băi, aşa că partenera ei de afaceri a început să facă drumuri dese la San Jose.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

"Am fost in Costa Rica si am sa mai merg. Am fost in aprilie. Nu am mers la un om public. Situatia de la Bai Boghis nu are legatura cu plecarea mea in strainatate. Discut cu doamna Udrea la telefon in fiecare zi. Si despre Baile Boghis si despre orice alt subiect. La Boghis s-a deschis sezonul, s-a deschis zona de strand din 28 aprilie. Este functional. Acolo e nevoie de investitii in continuare pentru ca puterea financiara a asociatilor nu poate atinge cuantumul de bani pentru a duce statiunea la cele mai inalte standarde. Nu sunt probleme cu actionariatul cu doamna Udrea. Faptul ca am facut o asociere... si nu a reusit sa duca la bun sfarsit tot planul investitional prevazut inainte de asociere, eu nu o consider asta decat o incercare a mea care a dus la o reusita partiala",  recunoştea acum câteva luni Lia Stanca pentru ”Ziarul de Sălaj”. 

Jurnaliştii de la ziardecluj.ro au venit însă cu o variantă mult mai concretă a situaţiei reale a afacerii Boghiş Băi. ”Lia Stanca este îngrijorată de situația stațiunii, după ce Elena Udrea a plătit cauțiunea sa de 5 milioane de euro cu părți sociale din stațiune. Adică a garantat cu acțiunile societății. Udrea a girat cauțiunea sa cu cele 50% din acțiunile pe care le are la Băile Boghiș, dar și cu cele 40% din acțiunile deținute de Nadine Stanca, fiica cea mare a Liei. Scopul vizitei in Costa Rica a fost o discuție interesantă pe marginea subiectului Băile Boghiș, discuție în care Lia Stanca a încercat să o convingă pe Elena Udrea să substituie garanția cu bani cash în așa fel încât să poată salva stațiunea. Dar asta ar însemna ca Udrea să scoată 5 milioane cash. Dacă are”, a menţionat ziardecluj.ro.

sursa: ziarul de salaj, ziardecluj


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.