Florin Piersic l-a făcut să plângă pe Patriarhul Daniel, în ajun de Centenar

0
Florin-Piersic-2-840x500.jpg

Florin-Piersic-2-840x500.jpg

Aflat la un eveniment caritabil, la Cluj Napoca, printre povestirile care l-au făcut celebru, actorul Florin Piersic a istorisit cum l-a făcut pe Patriarhul Daniel să plângă, cu doar 2 zile în urmă.

Con form adevărul.ro, Florin Piersic, unul dintre invitaţii speciali ai evenimentului „Ajun de Centenar”, a povestit clujenilor prezenţi la eveniment despre prima întâlnire pe care a avut-o, zilele trecute, cu Patriarhul Daniel, care a trimis maşina la Aeroport după el: „Vreau să-l văd pe Piersic”.

„Poi eu pot să uit vreodată că m-am dus, zilele trecute, nu chir zilele trecute, dar acum de curând, două-trei luni, la cine crezi că m-am dus? Că m-o chemat, din aeroport m-o chemat: „Vreau să-l văd pe Piersc”. Sigur că vrea să mă vadă, când e aşa de târziu. Că zice: „Nu-l chem azi, mâine, chiar daca-l chem, bună ziua, că s-o dus şi ăsta!” Şi m-o chemat din Aeroport părintele Leonard şi m-o dus la cine? La Patriarh, pe care-l cheamă Daniel, ca pe băiatul meu, Daniel.

(…)Şi zice: „Piersic Florin, tu la cine te rogi?”  E o întrebare atât de frumoasă pentru mine: „Eu mă rog la Isus Cristos, la Maica Domnului, la Sfânta Parschiva” – nu Paraschieva cum zic ăştia din Iaşi, care trebuiesc bătuţi cu lanţu. Care Paraschieva, mă? Paraschiva, sfânta Paraschiva, ştiu că mama mea se ruga la ea – „Şi mă mai rog la cineva. Mă rog la mama mea” „Vorbeşti serios?”  

Zic: „Da. Ca o sfântă a fost”. Aş putea să vă spun două ore numai întâmplări legate de viaţa ei.  Când tatăl meu era închis politic, mama mea îi trimitea pachete. La 24 de închisori din România a trimis pachete pe numele doctor Ştefan Piersic şi de unde nu venea pachetul înapoi, mama merge acolo, iarnă, vară, nu conta. A stat (tatăl meu-nr) 4 ani închis politic pentru că a fost în Partidul Liberal Tătărăscian din Cluj. Toţi intelectualii erau aşa. Pot uita eu vreodată aşa ceva? Atunci, stând de vorbă cu dumnealui (Patriarhul Daniel-nr), l-am întrebat: „Dar dumneavoastră, Înaltpreasfinţite? Dumneavoastră, la cine vă rugaţi?”

Mi-a spus: „Eu, Florin, mă rog la Ştefan cel Mare”.  Eu pentru o clipă am crezut că e ca o glumă, şi am spus: „Glumiţi?”

NR – A urmat un moment în care actorul a recitat o poezie dedicată domnitorului Ștefan cel Mare.

Florin Piersic: „Vreau să vă spun, neapărat, că după ce am recitat asta, Înaltpresfinţitului, l-am văzut…Puteţi să-l întrebaţi: „Ce spuneţi de Piersic”, şi o să vă spună: „M-a făcut să plâng”. După asta am povestit mult şi au trecut foarte multe minute peste cele 20 pe care mi le-a zis părintele Leonard că trebuie să mă opresc”. 

sursa adevărul de cluj

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău